Ulutan Barajı'na 100 bin adet Abant Göl Alası alabalık salındı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nce, 'Doğal Alabalık Üretilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması Projesi' kapsamında, Zonguldak merkeze bağlı Kardeşler köyündeki Ulutan ile Gülüç barajlarına 100 bin Abant Alası alabalık salındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2012 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orman içi suların balıklandırılması görevini üstlenen Rize 12. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Altındere Alabalık Üretme ve Yetiştirme İstasyonu'nda yetiştirilen yavru alabalıklardan 425 bini, orman içi sulara bırakıldı.

Rize 12. Bölge Müdürü Rıza Kamil, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2013 yılı itibariyle bu rakamı 3 milyon seviyesine çıkacaklarını kaydetti. Kamil, şöyle dedi: ?Şu an 50 bini Ulutan, diğer 50 bini de Gülüç Baraj Gölü olmak üzere 100 bin Abant Göl Alası sunacağız. Bilinçsiz ve aşırı avlanma sonucu nesilleri tehlike altına giren kırımızı benekli alabalıkların neslinin çoğaltılması maksadıyla başlatılan projeyle ilgili 10 il, 14 tane dere, göl ve gölette bu işlemi sürdürüyoruz. Temmuz ayından başlayarak 325 bin tanesini saldık. Bugün de burada 100 bin tanesini salıyoruz. 2013 yılı sonu hedefimiz ise 3 milyon yavru alabalık üreterek, bunları dere, göl ve göletlere sunmaktır. Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 yılında ise Türkiye'nin orman içi sularına 50 milyon yavru alabalık gibi büyük bir hedefi koyduk. Bunu, hem doğal yaşamı korumak hem de derelerin geçtiği köylerimizi sosyo ekonomik yönden kalkındırmak için yapıyoruz.?

Daha sonra Rize'den gelen ekiple birlikte Orman ve Su İşleri Zonguldak Şube Müdürü Sezgin Örmeci, Ulutan Barajı'na alabalık yavrusu salarak projeye destek verdi.

Bu arada, baraja balık salma projesini görüntüleyen gazeteciler de baraja balık salmanın heyecanını yaşadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber