MEB, İKGM Başkanı Çolak'tan Van ve özür durumu yer değiştirmeleri açıklaması

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Ağustos 2012 15:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Çolak özür grubu başvuruları ve Van'daki yetki karmaşası konuları hakkında Anadolu Eğitim Sendikası'na açıklamalarda bulundu.

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Cansel GÜVEN tarafından Türkiye genelinde ve ERCİŞ/VAN özelinde yaşanan özür grubu sorunları ana hatlarıyla dile getirilen görüşmede; Var olan sorunların yeni eğitim sistemine geçişten kaynaklı olduğunu belirten Sayın ÇOLAK, sınıf öğretmenleri başta olmak üzere norm fazlalığı sorunun özür gruplarına da yansımasının kaçınılmaz olduğunu, bakanlık olarak bu geçiş sürecini en rahat şekilde atlatabilmek için çalıştıklarını ifade etmiştir. Genel Başkanımız da aynı kapsamda özür grubunda il emrinin kaldırılması ve yeni sistemin getirdiği norm fazlalığı sorunu ile oldukça sıkıntılı bir döneme girildiği ifade ederek çözüme dair önerilerimizi dile getirmiştir. Zorunlu hizmet affının da neden olduğu dengesiz normu düzeltmek için mutlaka bölge tazminatlarını getirmek ve pozitif ayrımcılığı tahsis etmek gerektiğini vurgulayan GÜVEN, sınıf öğretmenleri başta olmak üzere norm sorunu olan branşlarda branş değişikliği ve yan dallara yönelme konusunun önemine dikkat çekmiştir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı başta olmak üzere diğer bakanlıklara kurumlar arası geçişin de kolaylaştırılmasını isteyen genel başkanımız bu çözüm önerilerimizi yakın bir tarihte Genel Müdürlüğe yazılı olarak teslim edeceklerinin sözünü vermildiği açıklandı.

Yaşanan sıkıntıların giderilmesinde ?yapıcı? önerilere her zaman açık olduklarını söyleyen ÇOLAK, Anadolu Eğitim Sendikası'nın önerilerinin de bu kapsamda mutlaka değerlendirileceğini söyledi. Van İli'nde genel hayatı etkileyen özür grubu (deprem) kapsamında başvuru yapanların belge ve onay zulmüne uğratılmaması konusunda bizimle aynı fikirde olduğunu ifade eden Hikmet Çolak, başvuruların kabulü noktasındaki YETKİ karmaşasını gidermek üzere hemen Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü arayacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber