MÜSİAD: İstihdamı hizmet sektörü sırtlıyor

İşsizlik, bir önceki yılın aynı dönemine göre 1,2 bir önceki aya göre 0,8 puan azalarak yüzde 8,2 seviyesine geriledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2012 16:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Nail Olpak, rakamların, 'istihdamı hizmet sektörünün sırtladığını' gösterdiğini söyledi.

MÜSİAD Başaknı Nail Olpak, bir açıklama yaparak işsizlik rakamlarını değerlendirdi. Sanayi üretimindeki canlılığın yanı sıra, istihdam üzerinde hizmet sektörünün payını giderek artırmasının, işsizlik oranındaki iyileşmeye büyük katkı sağladığını ifade eden Olpak, sanayi üretimi ve ihracatta yakalanan ivme hizmet sektörünü olumlu yönde etkilediğini, bu durumun hizmet sektörünün istihdamı sürekli hale getirdiğini kaydetti.

Olpak, "Mayıs 2012 işsizlik oranları Mayıs ayında açıklanan Sanayi Üretimi Endeksi ve İhracat rakamları ile de paralellik göstermiştir. Zira, sanayi üretim endeksi mayıs ayında son yılların en yüksek mayıs ayı değerine ulaşmış, ihracat rakamları da 2012 yılının aylık olarak en yüksek seviyesine çıkmıştır." dedi. Mevsimsel etkiler de göz önünde bulundurulduğunda, döndüncü çeyreğe kadar işsizlikte benzer oranları görmenin mümkün olduğunu belirten başkan Olpak, ?Son olarak, 2008 krizinden sonra istihdam artışına yönelik olarak yapılan düzenlemelerin de etkisini göz önünde bulundurmak gerekir.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber