Sıcaklar bayramı da etkiledi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2012 18:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları bayramda tatile çıkacakları da etkiledi.

Ramazan boyunca mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, bayramda tatilcileri serin iklimin hakim olduğu Avrupa ülkelerine yöneltti. Gemi turlarıyla vizesiz turlar da alternatif tatil seçeneği olarak ilgi görüyor.

Bir tur şirketinin Pazarlama Müdürü Sarp Özkar, yaptığı açıklamada, cumartesi günü başlayacak bayram tatilinde programlanan turların, yoğun talep gördüğünü söyledi.

Bayram tatillerinin kısa ya da uzun olmasının seyahate çıkmayı düşünenleri pek etkilemediğini belirten Özkar, ''Temmuz ve ağustos döneminde vatandaşların bir kısmı ramazan ayından dolayı tatilini erteledi. Tatilini erteleyenler şimdi bayram izniyle bu süreyi birleştirip tur seçeneklerine yöneliyor. Bu grubun dışında bir de birkaç gün bile olsa bayram tatilinde farklı kültürleri, yöreleri tanımayı seçenler var. Böyle olunca da tur satışları gayet iyi gidiyor'' dedi.

Sıcaklardan bunalan tatilci bu yıl farklı arayışlar peşinde

Ramazanda havaların çok sıcak geçmesi nedeniyle serin ülkeler için düzenlenen tur paketlerine beklediklerinden büyük ilgi olduğunu ifade eden Özkar, şöyle konuştu:

''Avrupa'nın merkezindeki çoğu yer 40 dereceyle kavrulurken, 25 derecelerdeki serin iklimiyle Çek Cumhuriyeti-Macaristan-Avusturya'yı içeren Orta Avrupa paketleri, Ramazan Bayramı tercihlerinde Türk tatilcilerin gözdesi olan İtalya turlarının önüne geçti.

Bayram tercihlerinde İskandinav ülkeleri, Baltıklar, İngiltere ve Rusya başı çekerken, bu yılın parlayan ve moda olan bir diğer tur paketi olan Almanyalı Orta Avrupa turuna da talep bayramda sevindirici boyutta devam ediyor.''

Gemi turlarında yüzde 155 artış

Erken rezervasyon döneminde, bir önceki yıla göre yüzde 155 artışla rekor kıran gemi turlarının, bu bayramın da gözdesi olduğunu vurgulayan Özkar, gemi turlarının tercih edilmesindeki en önemli sebebin de yine sıcaklardan kaçmak olduğuna işaret etti.

Gemi turlarını cazip kılanın, klimalı ortamda seyahat, her sabah ayrı bir limanda uyanmak, sıcaklarda uzun otobüs yolculuklarından kaçınmak, serbest zamanlarda geminin havuz ve güneşlenme imkanlarının olması şeklinde açıklayan Özkar, gemi turlarında beklenen satış rakamlarına haftalar öncesinden ulaştıklarını bildirdi.

Vizesiz turlara büyük ilgi

Vizesiz tur paketlerine talebin, bayramda yaklaşık yüzde 30 arttığını belirten Özkar, ''Beyrut, Moskova, St Petersburg, Saraybosna, Dubrovnik başta olmak üzere Balkan ülkelerini içeren tur paketleri fazlasıyla ilgi gördü'' dedi.

Özkar, Uzak Doğu turlarının da vizesiz olduğuna işaret ederek, ''Hava sıcak, süre uzun olmasına rağmen bu özelliği nedeniyle Uzak Doğu turlarının rahatlıkla satılacağını düşünüyoruz'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber