İl Sağlık Müdürü Özbek: Doktorumuza saldırının peşini bırakmayacağız

Bayburt İl Sağlık Müdürü Dr. Zülkarni Özbek, Bayburt Devlet Hastanesi acil servisinde görevli doktor S.G.'nin, bir hasta yakını tarafından darp edilmesini şiddetle kınadıklarını belirterek, konunun peşini bırakmayacaklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2012 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Sağlık Müdürü Dr. Özbek, son zamanlarda Türkiye genelinde sağlık camiasına yönelik sözlü ve fiziksel şiddetin giderek arttığına dikkat çekti. Özbek, "Maalesef şirin ilimiz Bayburt'ta sağlık camiası olarak belki de en acı günlerimizden birini yaşıyoruz. Hastanemizin acil servisinde çalışan hastaların şifa bulması için çalışan, onların dertlerine derman olmak için gecesini gündüzüne katarak hizmet eden arkadaşlarımıza yapılan saldırıyı, camiamıza yapılmış bir saldırı olarak değerlendirip, kınıyoruz." dedi.

Milletin, sağlık çalışanlarına ve gece gündüz insan hayatı için mücadele eden hekimlere değer verdiğini bildiklerini ifade eden Özbek, şöyle dedi: "Bayburtumuzun, bugün olduğu gibi her daim doktoruna sahip çıkan sağduyulu bir toplum olduğunu da biliyoruz. Yaşanan bu menfur saldırı üzerine Bayburt Devlet Hastanesi başhekimi tarafından bakanlığımızın başlatmış olduğu 'Beyaz Kod' uygulamasıyla olay Sağlık Bakanlığımıza anında bildirilmiş olup, sağlık müdürlüğümüz avukatlık hizmetleri bürosu tarafından savcılığa da suç duyurusunda bulunulmuştur. Olayla ilgili adli süreci, bakanlığımızın tüm birimleri ve il sağlık müdürlüğümüz olarak sonuna kadar takip edeceğimizi kamuoyuna duyururuz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber