Erkek Çocuk Yetiştirme Yurt binasının yıkımına başlandı

Sivas Belediyesi'nin Fidan Yazıcıoğlu Hanımlar Kültür Merkezi'nin yapımı için Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan devraldığı Erkek Çocuk Yetiştirme Yurt binasının yıkımına başlandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2012 14:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Halil Rıfat Paşa Mahallesi'nde bulunan binanın yıkım çalışmalarını izleyen Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uzun, gazetecilere yaptığı açıklamada, yıkım çalışmalarını hafta sonuna kadar bitirmeyi planladıklarını belirterek, 23 Ağustos Perşembe günü saat 09.30'da merkezin yapım ihalesine çıkacaklarını ifade etti.

İçerisinde birçok sosyal alanı barındıracak Fidan Yazıcıoğlu Hanımlar Kültür Merkezi'ni 430 günde bitirmeyi planladıklarını dile getiren Uzun, "İnşallah bu kültür merkezi binasının kurdelesini önümüzdeki yıl halkın hizmetine sunacağız" dedi.

Kültür merkezi hakkında bilgi veren Uzun, şunları kaydetti:

"6 bin metrekarelik alan üzerinde yaklaşık 3 bin 500 metrekare zemin oturumu olacak. 3 kat zemin altı 3 katta zemin üstü olmak üzere toplam 6 katlık bina yapacağız. Yapılacak binanın altında, 175 araçlık otopark olacak. Hanımların el işi, dikiş nakış kursları ve kesim kurslarıyla alakalı bölümler olacak. Yetişkinler ve çocuklar için havuz, 2 cep sineması, 1 adet de 600 kişilik sinema bulunacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber