İşkur'dan İşbaşı Eğitim Programı

İşkur ?İşbaşı Eğitim Programları' adıyla bir program düzenledi. Bu kapsamda hem işsizlerin işgücü piyasasına girişleri kolaylaştırılacak ve mesleki tecrübe kazanmalarının yolu açılacak hem de işgücü piyasasının ara eleman ihtiyacı karşılanmış olacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2012 14:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşkur tarafından yapılan açıklamada, programın en fazla haftalık 45 saat, toplam ise 6 ay olarak düzenlenebileceği aktarıldı. Katılımcıların katıldığı her bir fiili gün için yapılan kursiyer zaruri giderleri ödeneceği bu ücretin ise 25 lira olarak belirlenmesinin planlandığı söylendi. Bunun yanı sıra, Program süresince her bir katılımcı için iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primi ile genel sağlık sigortası primi de İşkur tarafından karşılanacak.

Bu programlardan yararlanabilmek için kişinin İşkur'a kayıtlı bir işsiz olması, öğrenci olmaması ve 15 yaşını tamamlamış olması gerektiğini belirten İşkur, ayrıca katılımcıların işverenin 1. dereceden akraba olmamasının da aranan şartlar arasında olduğu dile getirdi. Yeniden yapılandırma kapsamında, katılımcıların, işbaşı eğitim programlarının başlamadan önceki 6 aylık dönemde işyerine ait prim ve hizmet belgelerininde, kayıtlı sigortalılar dışında olması koşulu revize edilerek bu sürenin 3 aya indirilmesi planlanıyor.

Öte yandan 2 elemanı olan işyerlerinin de yararlanabileceği söylenirken, 2 ile 10 işçi çalıştıran işyerlerinde 1 katılımcı işbaşı eğitim görebilecek. Daha büyük işyerlerinde ise işçi sayısının 10'da biri kadar katılımcı işbaşı eğitim programından yararlanacağını aktaran İşkur, İşyerlerinin katılımcıların işbaşı eğitimlerini mevcut çalışanları aracılığıyla işyerinde fiilen sağlamak zorunda olacaklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber