Türk okullarında görev yapan öğretmenlerin aileleri buluştu

Dünyanın ayrı ayrı ülkelerinde görev yapan eğitim gönüllülerinin aileleri Akşehir Sabah Eğitim Kurumları tarafından Özel Reyhan İlköğretim Okulu'nda düzenlenen vefa programında bir araya geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2012 14:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmenlerin ailelerine yapılan vefa programına yurt dışında görev yapan Akşehirli öğretmenlerin aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.

İftar yemeğiyle başlayan programda görev yaptığı Moğolistan topraklarında hayata veda eden Adem Tatlı öğretmenin hayat hikayesini anlatan video duygu dolu anlar yaşattı.

Evlatlarını dünyanın dört bir tarafına gönderen eğitim gönüllülerinin ailelerini bir araya getirmekten duydukları memnuniyeti dile getiren Akşehir Sabah Eğitim Kurumları Şirketi Yöneticileri, dünyanın her tarafına hicret ederek destan yazan Türkiye sevdalısı eğitim gönüllüleriyle ne kadar gururlanılsa az olacağını vurguladı. Yöneticiler, dünyanın her yerine Türk örf, adet, edep, terbiye ve ahlakını götürüp Türkiye'yi çok iyi bir şekilde temsil edenlerin saygıyla alkışladıklarını kaydetti.

Program esnasında Bosna Hersek'de görev yapan Ceylani Akay internet ortamından canlı bağlantı kurulması ailesine sürpriz oldu.Programı hazırlayanlara teşekkür eden Ceylani, öğretmen eğitim hizmetlerine destekleri için Akşehir esnafına teşekkür etti.

Akşehir Sanayici ve İşadamları Derneği (AKSİAD) yönetim kurulu üyelerinden Durmuş Bostan, dünyanın dört bir tarafına giderek ülkemizi temsil eden öğretmenlerimizi ve ailelerini vefa yemeğinde bir araya getirmenin hazzını ve gururunu yaşadıklarını belirtti. Bostan, Akşehir adına bu kadar çok öğretmenin yurt dışında hizmet vermesinin iftihar vesilesi olduğunu ifade ederek,"Bizim ecdadımız önüne okyanuslar çıktığında belki duruyordu ama şükürler olsun ki artık okyanuslar aşılıyor, gidilmedik yer bırakılmıyor. İlayı Kelimetullahı, bayrağımızı, İstiklal Marşımızı, dünyanın her yerine ulaştıran, eğitim gönüllülerine ve onların ailelerinden Allah razı olsun.? diye konuştu. Bostan'nın konuşmasının ardından 15 aileye tek tek plaket verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber