Kuzeykent kapalı pazaryeri, açılış için gün sayıyor

Kastamonu Belediyesi tarafından yapım çalışmaları geçen yıl başlatılan ve bu yıl da son hızla sürdürülen Kuzeykent Kapalı Pazaryeri'nin açılışına artık sadece sayılı günler kaldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2012 15:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kuzeykent Toplu İşyeri Merkezi'nin yanında 20 bin metrekarelik alan üzerinde yaklaşık 3 bin 600 metrekare kapalı alanı olan pazaryerinin yapımına geçen yıl başlandı. Pazaryeri alanının dolgu zemin olması nedeniyle ilk önce Jet-Grout Kolon Sistemi denilen zemin güçlendirme tekniğinin uygulandığı alanda bu yıl başlatılan inşaat çalışmalarında ise sona gelindi. Belediye Destek Hizmetleri Müdürlüğü'nce yürütülen çalışmalarda özel olarak imal ettirilen metal kolon ve kirişlerin montajının yapılmasından sonra başlatılan ?yerinde uygulamalı kenet çatı sistemi? adı verilen teknikle çatı yüzeyinin kaplanmasına son hızla devam ediliyor.

Çatı kaplama çalışmalarının Ağustos ayı sonuna kadar tamamlanacağı belirtildi. Diğer taraftan pazaryeri alanının bitişiğinde yapımı devam eden, içinde zabıta bürosu, kafeterya, mescit ve tuvaletlerin olduğu hizmet binası yükselmeye başladı. Ayrıca Kuzeykent Kapalı Pazaryeri alanının yakınında balıkçılar için ayrı bir kapalı satış alanı oluşturulacağı ve çalışmalara yakında başlanacağı öğrenildi. Kuzeykent Kapalı Pazaryeri'ndeki yapım çalışmaları tüm hızıyla devam ederken kapalı pazaryeri alanında 6-9 Eylül 2012 tarihlerinde düzenlenecek olan Kastamonu 2'nci Ahşap Fuarı'nın hazırlıkları da sürüyor. Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, Kuzeykent Kapalı Pazaryeri'nde yürütülen çalışmaları yerinde incelemek üzere çalışma sahasına geldi. Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Saim Sayan, Fen İşleri ve KASKİ Müdürü Tahsin Babaş ve Destek Hizmetleri personelleri ile birlikte incelemeler yapan Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, çalışmaların hızlı şekilde ilerlemesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber