Şırnak İl Özel İdaresi 'sosyal denge sözleşmesi' imzaladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2012 18:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin sendikal haklar noktasında ciddi bir mesafe aldığına dikkat çeçen Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, sosyal denge tazminatını alan memurlardan performanslarını artırmalarını istedi.

Vali Vahdettin Özkan, İl Özel İdare çalışanlarına bayram müjdesi verdi. 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu kapsamında Şırnak İl Özel İdaresi ile BEM-BİR SEN sendikası arasında "sosyal denge sözleşmesi" imzalandı. Sözleşmeden memur kapsamındaki tüm çalışanlar faydalanacak.

Memurların daha iyi maaş alarak vatandaşlara daha iyi hizmet etmeleri hepimizi mutlu edeceğini söyleyen Vali Vahdettin Özkan, ?Onların yaşam kalitesinin artmasını ve dolayısıyla çalıştıkları kurumda ve aile ortamında mutlu olmalarını hedefliyoruz. Aynı işi yapan kişiler arasındaki ücret dengesini sağlamak, emeğin karşılığını vermek, adaletli ücret dağılımıyla sosyal barışı sağlamak, çalışanların sosyal ve kültürel düzeylerini yükseltmek ve en önemlisi geleceğe güvenli bakmalarını temin ederek çalışma performansını artırmak amacıyla sosyal denge tazminatı sözleşmesi imzalanmıştır. Sözleşmeyi imzaladık, inşallah bu önemli adım hem Özel İdaremiz hem de Şırnak ilimiz için hayırlı uğurlu olacaktır." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber