Erzurum'da biçerdöverler denetimden geçiriliyor

Erzurum'da hasat döneminde dane kaybını önlemek için biçerdöverlerin denetimden geçirildiği bildirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2012 21:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum'da hasat döneminde dane kaybını önlemek için biçerdöverlerin denetimden geçirildiği bildirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü ekiplerice, 2012 yılı hububat hasadı biçerdöver kontrollerine 25 Temmuz'da başlandığı belirtildi.

Bakanlığın talimatı doğrultusunda, 2012 yılı hasat döneminde hasat tekniği konusunda eğitim almış ve Erzurum Valiliği'nce yetkilendirilmiş teknik personel tarafından hububat hasadı gerçekleştiren biçerdöverlerin etkin bir şekilde kontrol edildiği vurgulandı.

Denetim için kurulan iki ekibin, çalışmalarının 20 gündür aralıksız sürdürdüğü ifade edilen açıklamada, şu bilgelere yer verildi:

"Denetimlerde biçerdöver ayarları kontrol edilmekte ve kullanıcı operatörler ve ürün sahipleri bilgilendirilmektedir. Yapılan denetimlerde il genelinde değişik yerlerde hasat yapan 20'ye yakın biçerdöver ve 40 adet tarlada kontrol çalışmaları yürütülmüştür. Çalışmaların, Erzurum'da ürün hasadı yapan biçerdöverlerde tane kaybını en aza indirmek, çiftçinin üretmiş olduğu ürünün tarlada kalmasını engellemek amacıyla titizlikle yürütülmektedir. Yapılan kontrollerde dane kayıplarının 2012 yılı için hedeflenen dane kayıp oranının altında olduğu tespit edilmiştir."

Muhabir: Ayşe Yıldız

Yayıncı: Muharrem Aksakallı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber