Yüz nakli olan Turan Çolak, 93 gün sonra taburcu oldu

Antalya'da, 4'üncü yüz nakli olan Turan Çolak, 93 gün sonra taburcu oldu. Ramazan Bayramı öncesi hastaneden ayrılan Turan, çifte bayram yaşadığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2012 13:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 15 Mayıs tarihinde Türkiye'de ikinci tam yüz nakli yapılan 35 yaşındaki Turan Çolak'ın, hastanede düzenlenen basın toplantısında bayram tatili için kısa bir süre taburcu edildiği açıklandı.

Bugün Turan'ın taburcu olmasından dolayı çok mutlu olduklarını söyleyen Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Özlenen Özkan, ameliyatın üzerinden 93 gün geçtiğini ve çok olumlu sonuçlar aldıklarını aktardı. Dünyanın en kapsamlı nakilleri arsında ve Türkiye'nin en önemli nakillerinden biri olduğunu hatırlatan Özkan, "Zor bir ameliyattı ama başarılı bir şekilde altından kalktık. Geçmiş olsun diliyorum. İnşallah sonraki adaylara şans diliyorum. 93 gün geride kaldı ama bizim için ilk 6 ay çok önemli. O yüzden ev tutacağız yakınlarda. Her hafta kontrollerinin yapılması lazım." diye konuştu.

Turan'ın bayramda ailesinin yanına gideceğini dile getiren Özkan, oluşabilecek enfeksiyon riskine kaşı tokalaşmaktan, öpüşmekten, ve çiğ yiyeceklerden uzak durması gerektiğini kaydetti.

BENİM İÇİN ÇİFTE BAYRAM OLACAK

Doktorlarına ayrı ayrı teşekkür ettiğini söyleyen Turan Çolak ise bu günleri gördüğünden dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Yeni yüzüyle ailesinin yanına gideceğini belirten Çolak, "Her zaman gel diye arayıp duruyorlar. Benim için çifte bayram olacak. Ailem yeni yüzümü görecek. O yüzden de çok mutluyum. Yüzümün bir kısmını artık hissediyorum. Kaşıntılar başladı. Gözlerimi kapatabiliyorum. Çok mutluyum." şeklinde konuştu.

Turan basın toplantısının ardından valizini larak memleketi İzmir'e doğru yola çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber