AFP Başkanı Şen: Trafik kazaları herkesin canını yakıyor

Anadolu Fikir Platformu Başkanı (AFP) Şahin Ali Şen, bu yıl Ramazan Bayramı'nın kazasız ve acısız yaşanması için, vatandaşları trafikte dikkatli olmaya çağırdı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2012 15:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şahin Ali Şen, her yıl bayramlarda meydana gelen trafik kazaları sonrası birçok çocuğun yetim ve öksüz, birçok eşin de dul kaldığını, bazen de bir ailenin bütün fertleriyle hayatını kaybettiğine dikkat çekerek, "Bayramları bayram tadında yaşamak için, trafik kurallarına uyarak yolculuk yapılmalı. Trafikte rakip değil, ortak olduğumuzun bilinciyle hareket ederek, hoş görülü davranarak gidilecek yerlere ulaşılmalı." dedi.

Trafik kazalarında en önemli etkenin insan olduğuna dikkat çeken AFP Başkanı Şen, sürücülerin kurallara uyması kadar denetimlerin de önemli olduğunu belirtti. Her bayram öncesi İçişleri Bakanı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün her 50 kilometre veya 30 kilometrede trafik kontrol ekibi bulunduğu yönünde açıklamalar yaptığına da değinen Şen, bu kontrollerin de ciddi şekilde yapılması gerektiğini dile getirdi. Şen, "Emniyet yetkililerimiz böyle bir açıklamada bulunuyor, ancak kilometrelerce gidiyorsunuz, bir trafik ekibi görmeniz mümkün değil. Vatandaşımız, heyecana kapılarak, gideceği yere bir an önce ulaşmak için kuralları göz ardı etmek istese bile bu kontroller caydırıcı olacaktır." ifadelerini kullandı.

Trafik kazalarında kaybın sadece bir insan olmadığının da görülmesi gerektiğini kaydeden Şahin Ali Şen, "Nitelikli bir insan 30?40 yılda yetişiyor. Bir trafik kazası yılların birikimini alıp götürüyor. Aileye kayıp yaşatıyor, çalıştığı kuruma kayıp yaşatıyor, ülkeye kayıp yaşatıyor. Değerlerimizi çok çabuk kaybetmemek, değerlerimizin farkına varmak ve en önemlisi de sevdiklerimize acı yaşatmamak için trafik kurallarına uyalım." açıklamasını yaptı.

'Ateş düştüğü yeri yakar' sözünün trafik kazaları için geçerli olmadığını, acı haberi medya aracılığı ile duyan başta anneler olmak üzere toplumun tamamının etkilendiğini belirten Şen, "Toplumumuzu üzmeye, annelere acı yaşatmaya hiçbirimizin hakkı yok. Bu sebeple direksiyon başına geçince toplumun bir ferdi olduğumuzu unutmadan yolculuk yapalım." uyarısında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber