SOYBİS tamamlandı, mükerrer yardımlar sona erecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Sosyal Yardım Bilgi Sistemi (SOYBİS)'ni tamamladıklarını söyleyerek, ?Artık günlerce, aylarca beklemeye gerek yok. Bir tuşla 4,4 milyon haneye, yaklaşık 18 milyon kişiye ulaşabiliyoruz.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2012 17:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fatma Şahin, Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi tarafından Şefkat Mağazası bünyesinde kurulan sosyal marketin açılışına katıldı. Burada konuşan Şahin, yardımlaşma sistemini kategorize edecek yeni bir sistemi tamamlamak üzere olduklarını açıklayarak, ?Bunu tamamladığımız zaman bugün haklı olarak gelen bir takım şikayetlerin de önüne geçmiş olacağız. Çalışabilecek şekilde olup da çalışmayıp, yalnızca yardım sistemiyle hayatını geçirmek isteyen kişilere de ?Bir dakika Bu böyle olmaz' diyeceğiz. Büyüyebilmemiz için, bu hedefe ulaşabilmemiz için, çalışabilecek şekilde sağlıklı olan herkesin, istihdamda yerini almasını sağlamamız gerekiyor. Hakikaten çalışamayacak durumda ise, başımızın üstünde yeri var. Gerekli bütün desteği vereceğiz. Eğer bunu bundan adaletli bir şekilde ayırabilirsek, o zaman bugün ayırdığımız kaynağı daha adil ve daha hakça paylaştırmayı da sağlamış olacağız. Bu çalışmayı tamamlamak üzereyiz. Allah'ın izniyle 1-2 ay sonra burada TÜBİTAK'la beraber sistemi revize edeceğiz. Bunu bütün kamuoyu ve sizlerle paylaşacağız.? diye konuştu.

Herkesin hayırseverlik ruhuyla, zekat ve fitre verilmesi konusunda yakınına ve komşusuna bir şekilde yardım ettiğini hatırlatan Şahin, ?Ama artık 74 milyonun, kimin ne şekilde yardım aldığını mükerrerliği önlemek ve alamayanın da almasını sağlayacak daha farklı bir sisteme geçmemiz gerekiyor. Burada da biz kendi SOYBİS dediğimiz sistemi tamamladık. Artık günlerce, aylarca beklemeye gerek yok. Bir tuşla 4,4 milyon haneye yaklaşık 18 milyon kişiye ulaşabiliyoruz. Düğmeye basıyoruz. O kişinin bütün ekonomik durumu, sosyal durumu, ailenin durumu, kaç çocuğu var, eğitim durumları, sağlık durumları, bunların hepsini öğreniyoruz.? açıklamasında bulundu. Konuşmanın ardından, 5 vatandaşa temsili olarak sosyal markette kullanacakları kartlar Bakan Şahin ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu tarafından verildi. Ardından da kurdele kesilerek marketin açılışı gerçekleştirildi. Bakan Şahin, burada yetkililerden market ile ilgili bilgi aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber