Dün takıldı, bugün yok edildi

Zonguldak Alaplı Belediyesi'nin, Belediye Çaybahçesi arkasındaki dolgu alanına 1. etap peyzaj çalışmaları kapsamında dün montajını yaptığı çocuk oyun grubunun salıncaklarından biri, aradan daha 24 saat geçmeden yok edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2012 18:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alaplı Belediyesi, Belediye Çaybahçesi arkasındaki dolgu alanında çalışmalarını sürdürdüğü park alanına dün (16.08.2012) öğleden sonra bir adet daha çocuk oyun grubu dahil etti. Ancak, bugün sabah tekrar çalışmaların başladığı ve Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu'nun da çalışmaları takip ettiği alanda, yeni monte edilen çocuk oyun grubunun salıncaklarından birisinin olmadığı tespit edildi. Belediye Başkanı Çimenoğlu'nun da katılımıyla işçilerin çevrede yaptığı aramalarda, salıncağın plastik oturağı denizde bulundu. Ancak, zinciri ve diğer parçaları bulunamadı.

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, bugün sabah geldiklerinde salıncaklardan bir tanesinin yerinde olmadığını ifade etti. Başkan Çimenoğlu, şöyle dedi: "Dün öğleden sonra bu oyun grubunun montajı yapıldı. Gece yarısına kadar da çocuklar burada eğlendi. Çok şaşırdık; daha 24 saat bile dolmadan oyuncaklardan biri yerinde yoktu. Biz yine iyi niyetle düşündük; herhalde birisi bunu aldı, ya evine ya köyüne ya mahallesine götürdü kullanmak için dedik. Fakat etrafta yaptığımız araştırmada, salıncağın oturağını denizde bulduk. Bu oturağın parasal olarak çok büyük bir önemi yok; alır yerine yenisini takarız. Ama iki şeye çok üzüldük. Bu, devletin malı, milletin malı; Alaplı'daki insanlara hizmet etmesi için buraya konuldu. İkincisi de işçilerimiz 30-32 derece sıcaklıkta oruçlu halleriyle bunların montajını yapmak için uğraştı. Emeğe yazık, milli servete yazık. Belediyeye kızabilirsiniz, bana kızabilirsiniz ama bu insanların emeklerine, bu halkın bu araç ve gereçlerden hizmet alma hakkına saygısızlık yapamazsınız. Alaplı'da biz bunları sık sık yaşıyoruz; çınar ağaçları diktik, 3-5 yıllık ağaçları gövdesinden kopardılar, köprünün altındaki ve parklardaki lambaları sürekli kırıyorlar, mezarlıklardaki şadırvanlardan musluklarımız bile çalındı. Bunlar milli servet ve halka hizmet veriyor. Hiç kimsenin milli servete ve halka hizmete zarar vermeye hakkı yok.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber