MESO Başkanı Yıldız: Esnafımız 20 yıl önceki turist hareketliliğini özlüyor

Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası(MESO) Başkanı Atila Yıldız, 3 yıldır esnafın turizmden beklediği ekonomik hareketliliği bulamadığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2012 18:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hava yoluyla Antalya'ya tatile gelen turist hareketliliğinin pazarda alışverişte esnafa yansımasının her geçen gün düştüğünü belirten Atila Yıldız, aktif turizm sezonu olmasına karşı Manavgat'ta çoğu esnafın dükkanını siftah yapmadan kapattığını kaydetti.

Pazarlarda turist hareketliliği oluşması tatile gelen turistin konaklama tesisinin dışına çıkarılmasının şart olduğunun altını çizen Yıldız, turizmde her şey dahil sisteminden de kademeli bir şekilde vazgeçilerek alternatif turizme yönelinmesi gerektiğini kaydetti. Yıldız, "3 yıldır esnafımız turizmde istediği hareketliliği yakalayamadı. Antalya bölgesine gelen turist sayısında artış olmasına karşı bu alışverişte esnafa yansımıyor. Tatile gelen turistin otel dışına çıkartarak esnafla buluşması lazım. Yerel yönetimler ve turizmciler turistin otel dışına çıkması için destek olmalı. Yerel yönetimler kendi bulundukları bölgelerde şehir merkezine turist çekmek için farklı aktiviteler düzenlemeli. Bu yapılmazsa önümüzdeki yıllarda esnaf tamamen kabuğuna çekilir. İş yapamaz hale gelir. Esnafımız 1990 yılların başındaki turizm canlılığının alışverişe yansımasını özlüyor." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber