BDP Milletvekilleri Yüksekova'ya geldi

Şemdinli İlçesi'ne 20 kilometre uzaklıktaki Bağlar Köyü'den döndükleri sırada yoları PKK'lılar tarafından kesilen BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ve milletvekilleri Şemdinli'nin ardından geceyi geçirmek üzere Yüksekova İlçesi'ne geldi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Ağustos 2012 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bdp miletvekilleri, Yüksekova ilçe merkezinde kalabalık bir grup tarafından karşılandı. Miletvekilleri Cengiz Topel Caddesi üzerinde bir süre yürüdü. Cadde üzerinde toplanan kalabalığa, Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk bir konuşma yaptı. Kalabalığı, "Özgürlüğe yürüyen halkımıza merhaba" diye selamlayan Tuğluk şöyle konuştu: "Yüksekova isyandır, özgürlüktür, şehitliktir. Direnişimizle mücadelemizle özgürlüğü sağlayacağız. Yüksekova, sizin direnişinizle ve Şemdinli'nin direnişi ile özgürleşecek. Buradan Başbakan'a ve İdris Naim Şahin'e sesleniyorum. Buyurun Yüksekova'ya gelin, Şemdinli'ye gelin. Hani bu halkı temizleyecektin. Hani bu isyanı bitirecektiniz. Direnişimiz, Kürt halk önderi sayın Abdullah Öcalan'ı özgürleştirecek. Sayın Öcalan Diyarbakır'a, Yüksekova'ya Şemdinli'ye gelecek. Akp iktidarına sesleniyoruz. Bu halkın özgürlük yürüyüşünü durduramazsınız. Hiç bir tankınız, uçağınız, bombanız bu halkın onur yürüyüşünü durduramayacaktır" dedi.

Toplanan kalabalığın bayramını da kutlayan Tuğluk, 26 Ağustos'ta büyük bir miting gerçekleştireceklerini de söyledi. Yapılan bu konuşmanın ardından miletvekilleri, geceyi geçirecekleri otele geçerken, kalabalık da dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber