Narenciye ihracatçısına 200 lira prim desteğine teşekkür

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'nın narenciye ihracatçısına ton başına 200 lira prim desteği verileceğini açıklaması çiftçiye çifte bayram yaşattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ağustos 2012 10:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Çiftçiler Birliği 2. Başkanı Mutlu Doğru ve yönetim kurulu üyeleri, Mersin'de bir dizi ziyaretlerde bulunan Bakan Çağlayan'ı Akdeniz İhracatçı Birliği'nde (AKİB) ziyaret ederek, bu yıl narenciye ihracatçısına ton başına verileceği açıklanan 200 lira prim desteği için teşekkür etti. Doğru, konuya ilişkin açıklamasında, ihracatçıya verilen bu desteğin narenciyenin yurt dışı pazarlarında rekabet gücünü arttıracağını kaydetti. Doğru, ?Böylece ülkemiz ekonomisine, dolaylı olarak da narenciye üreten çiftçimize olumlu katkılar sağlayacaktır.? dedi.

Bakan Çağlayan ile yaptıkları görüşmede, gelecek yıl bu desteğin direkt olarak çiftçiye verilmesi için çalışmalar yapıldığını öğrendiklerini vurgulayan Doğru, üretici temsilcilerinin de çağrılarak yeni bir destekleme modeli oluşturulacağını, memnuniyetle öğrendiklerini ifade etti. Bu konuda her türlü katkı yapmaya hazır olduklarını Bakan Çağlayan'a ilettiklerini vurgulayan Doğru, ? Ürettiğimiz narenciye çeşitlerini dış ülkelere pazarlayarak ürünümüze değer katan cefakâr ihracatçılarımıza destek verilmesi için üreticiler olarak birlikte çalışmaya hazırız.? diye konuştu.

Doğru, önümüzdeki ay başında başlayacak olan narenciye ihracat sezonunda tüm ihracatçılara ve narenciye üreticilerine bereketli ve bol kazançlı bir yıl diledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber