Bursa Orhangazi Üniversitesi, ilk yılında kontenjanını yüzde 100 doldurdu

Bursa Orhangazi Üniversitesi, Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre, ilk yılında olmasına rağmen kontenjanını yüzde 100 doldurdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ağustos 2012 12:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yükseköğretime sınavsız geçiş hakkı bulunan adaylarla Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre, 2012-ÖSYS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme sonuçları, ÖSYM'nin internet sayfasından açıklandı. LYS sonuçlarına göre Bursa'nın ilk vakıf üniversitesi olan Bursa Orhangazi Üniversitesi ilk yılı olmasına rağmen yüzde yüz doluluk oranı ile büyük bir başarıya imza attı.

Üniversitenin Yıldırım yerleşkesinde açıklamalarda bulunan Bursa Orhangazi Üniversitesi Genel Sekreteri Ramazan Yılmaz, ilk yılında olmasına rağmen yaşadıkları yoğunluk ve gördükleri ilgiden dolayı mutlu olduklarını belirtti. Öğrenci ve ailelerden gelen yoğun ilgi ve alakaya teşekkür eden genel sekreter Ramazan Yılmaz, ilk yıllarındaki bu ilginin gelecek adına kendilerini ümitlendirdiğini aktardı. Eğitimde Bursa'ya yeni bir ayrıcalık katmak istediklerini anlatan Orhangazi Üniversitesi Genel Sekreteri Ramazan Yılmaz, ?İlk yılımızda yüzde 100'lük bir doluluk oranı yakaladık. Bu başarıdan dolayı gurur duyuyoruz. İlk yılında olmasına rağmen tercih döneminde oldukça yoğun bir ilgi gördük. Gerek Bursa genelinden, gerekse civar illerden bizzat Yıldırım yerleşkemize gelen öğrenci ve velilerin ilgisi bizi çok memnun etti.? dedi.

100 BİNDEN FAZLA İNSANA TANITIM

Tüm personel ile ciddi bir şekilde hedefe kitlenerek gece gündüz hummalı bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Ramazan Yılmaz, şunları ifade etti: ?Bir yılı aşkın süredir, planlı bir şekilde yürüttüğümüz tanıtım faaliyetleri sonucunu verdi. Yaklaşık yüz binden fazla insana tanıtım yaptık. Bunlar arasından sadece 240 seçkin öğrenci kabul edecektik. Bu yoğun çalışma sonucu olarak kontenjanlarımızın tamamının dolmasını bekliyorduk. İlk yılında yüzde 100 doluluk oranına ulaşmak her üniversiteye nasip olmayan bir başarıdır. İlk yılımızda kontenjanlarımızın tamamını dolduran ve bizi tercih eden seçkin öğrencilerimize, kıymetli ailelerine ve tüm halkımıza teşekkür ederiz."

Üniversite olarak eğitime başlamak için sabırsızlandıklarını belirten Yılmaz, öğrencilerine Bursa ve Bursa Orhangazi Üniversitesi'nde olmanın farkındalığını yaşatmanın heyecanı içinde olduklarını sözlerine ekledi.

130 DÖNÜMLÜK ARAZİ ÜZERİNE KURULU

2011 yılında Meclis'e sunulan tasarıyla Bursa'da Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından Bursa Orhangazi Üniversitesi adıyla kurulan vakıf üniversitesidir. Bursa'nın üçüncü üniversitesi olan Bursa Orhangazi Üniversitesi, 2012-2013 akademik yılında öğretime başlayacak. Bursa'nın ilk vakıf üniversitesi adını, Bursa'yı fetheden Osmanlı sultanlarından Orhan Gazi'den alıyor.

Bursa'da 130 dönüm arazi üzerine hayırseverlerin bağışlarıyla kurulan Bursa Orhangazi Üniversitesi, önümüzdeki yıllarda kurucu vakfa ait Hasanağa ve Mudanya'daki 53 dönüm araziye sahip 2 yeni üniversite yerleşkesini de faaliyete geçirecek.

Orhangazi Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, İşletme, Mimarlık, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Elektrik - Elektronik Mühendisliği bölümleri bulunuyor. İlk yılında her bölüme 40 öğrenci alındı. İlk yılında yabancı dil hazırlık sınıfı muafiyet sınavını geçemeyen öğrencilere ise hazırlık sınıfı İngilizce eğitimi zorunlu tutulmakta.

Orhangazi Üniversitesi'nde her bölüme giren ilk beş öğrenci yüzde 100, 15 öğrenci yüzde 50, 20 öğrenci ise yüzde 25 burs kazandı. Bunun yanında Bursa Orhangazi Üniversitesi Mütevelli Heyeti tarafından değişik oranlarda başarı bursu verilecek.

Haber Arama Sonuçları

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber