İNTES Başkanı Koçoğlu: İş beğenme sorunu iş bulamama sorununun önüne geçti

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Başkanı M. Şükrü Koçoğlu, iş beğenme sorununun iş bulamama sorununun önüne geçtiğini dile getirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ağustos 2012 12:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaptığı basın açıklaması ile ekonomiyi değerlendiren Koçoğlu, cari açıkta görülen gerilemenin ve işsizlik oranındaki ?tarihi' azalmanın izlenen ekonomik politikaların sonucunun alınmaya başlandığını gösterdiğini belirtti. Koçoğlu, ?Demek ki hasat toplama dönemine girdik. Bundan sonra daha dikkatli olmalıyız?. değerlendirmesinde bulundu.

İstihdam rakamlarına değinen Koçoğlu, burada inşaat sektörünün payının göz ardı edilmeyecek boyutta olduğunu vurgulayarak, ?Mayıs 2012 döneminde istihdam edilenlerin yüzde 25,2'si tarım, yüzde 18,8'i sanayi, yüzde 7,2'si inşaat, yüzde 48,8'i ise hizmetler sektöründe yer alıyor. Burada dikkat çeken en önemli gelişmelerden biri istihdamın inşaat sektöründe gösterdiği artıştır.? yorumunu yaptı.

2011 Mayıs ayında inşaat sektöründe istihdam edilenlerin sayısı 1 milyon 769 bin iken 2012 Mayıs ayında 1 milyon 828 bine çıktığına dikkat çeken İNTES Başkanı, ?Büyüyen bir inşaat sektörü büyüyen istihdam demek. Bu veriler bizim de makro ekonomik politikalarla uyumlu bir yolda doğru bir şekilde ilerlediğimizi gösteriyor.? dedi.

İşsizlik oranının da makul seviyelere yaklaştığını kaydeden Koçoğlu, ?İşsizlik rakamları dünyanın hiçbir yerinde sıfıra yakın düzeylerde değildir. Açıklanan son rakamlarla işsizlik oranında makul seviyelere yaklaştık. Türkiye'de ?iş beğenme' sorunu, iş bulamama sorununun önüne geçti. Mesleki eğitim işte bu noktada daha önemli hale geliyor. Mesleki eğitimle işsizliğin daha makul düzeylere indirilebileceğine inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Değerlendirmesinde cari açıktaki gelişmelere de yer veren Koçoğlu, cari açıkta 8 aydır izlenen gerilemenin memnuniyet verici olduğunu ifade ederek, ?2011 ilk 6 ayına göre hizmet ihracatında en çok artış gösteren kalem yüzde 89 ile inşaat hizmetleri oldu. Ekonominin yumuşak karnı olarak tanımlanan cari açıktaki iyileşmeye böyle bir katkımız olduğu için son derece memnunuz? ifadelerini kullandı.

Bütün bu gelişmelerin ekilenlerin biçildiği bir döneme girildiğini gösterdiğini bundan sonraki dönemde önemli olanın iyileşmeleri kalıcı hale getirmek olduğunu vurgulayan Koçoğlu, şunları söyledi:

?Gerek cari açık gerekse işsizlik sorunu çok kolay çözüleceğine inanılmayan konular. Demek ki izlenen ekonomik politikalar ürününü vermeye başladı. Ama bundan sonra çok daha dikkatli olmalıyız. Ekonomiyi soğutalım derken, sektörlerin küçülmesine izin vermemeliyiz. Cari açığı önleme adını yatırımlarda hızlı bir frene basmanın çok daha ciddi sonuçlar doğurması muhtemeldir. Özellikle karayolları, demiryolları ve havayolları gibi belli bir ivmeyi tutturan sektörlerdeki küçülme, hem özel sektör açısından hem de kamu hizmetleri ve büyüme açısından vahim sonuçlar doğurabilir ki, biz buna fırsat verilmeyeceğine inanıyoruz.?

Haber Arama Sonuçları

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber