Şehitlikleri ziyaret eden vatandaşlar, Mehmetçiklerine ağladı

Ramazan Bayramı aferesinde mezarlıklara gelerek yakınlarının kabirlerini ziyaret Samsunlular, Asri ve Kıranköy mezarlıklarındaki şehitlikleri de unutmadı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ağustos 2012 13:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehitliklere gelerek dua eden vatandaşlar, evlatlarını şehit veren ailelerle dertleşti. Şehitliklerde gözyaşları sel olup yaktı, teröristler ise bir kez daha lanetlendi.

Her bayram aferesinde olduğu gibi bugün de mezarlıklar, yakınlarının kabirlerini ziyaret etmek isteyen vatandaşla dolup taştı. Samsun'un İlkadım ilçesi Asri ve Kıranköy mezarlıklarında trafik kilitlenirken, sürücüler park yeri bulmakta zorlandı. Ebediyete intikal etmiş akrabalarının kabirlerini ziyaret eden vatandaşlar, Yasin-i Şerifler okuyup dualar etti. Kabir ziyaretlerinde en duygulu anlar yine şehitliklerde yaşandı. Sabah saatlerinden itibaren şehitleriyle buluşan aileler, evlatlarına duydukları acıyı ve özlemi mezar taşlarına sarılarak gidermeye çalıştı. Şehit anneleri ve eşleri, mezar taşlarıyla dertleşirken, şehit babaları ise metanetli olmak için büyük çaba sarfetti.

Kıranköy mezarlığında şehitliği ziyaret eden bir vatandaşın Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Habeşti Yaylası'nda bir grup teröristin sınır görevi yapan askeri birliğe açtığı ateş sonucunda şehit olan er Selman Özay'a dua okuyup, babası Rahim Özay'a ?Siz şehit babasımısınız.?' sorusuna ?Evet' yanıtı alması üzerine eline sarılarak öpmesi, o ana şahit olan herkesin yüreğini burktu.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde vatani görevini yaparken 1 Mayıs 2010 tarihinde ilçe kırsalında teröristler tarafından şehit edilen 29 yaşındaki Piyade Teğmen Ahmet Altunoğlu'nun kabri başına gelen yakınlarının ağıtları ise Mehmetçiklerine dua edenleri gözyaşlarına boğdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber