Engellilere özel iftar programı

Ramazan ayı içinde her gün binlerce kişiye iftar veren Eyüp Belediyesi, engelliler için de özel bir iftar organizasyonuna imza attı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ağustos 2012 14:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eyüp Belediyesi Osmanlı Parkı Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen iftar programına TBMM Anayasa Komisyon Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Eyüp Belediyesi Özürlüler Koordinasyon Merkezi çalışanları ve Eyüp Belediyesi'nin başlattığı sosyal sorumluluk projesi kapsamında Şeker Hayat atölyesinde eğitim gören Down Sendromlu gençler ile aileleri katıldı.

Down Sendromlu gençleri hayata bağlamak, kendilerine olan özgüvenlerini artırmak ve sosyalleşmeleri için gerçekleştirilen proje kapsamında çalışan gençler, iftar programında keyifli saatler geçirdi.

Engellilerle ilgili sivil toplum kuruluşları ve dernek yöneticilerinin de iştirak ettiği yemekte engelliler ve aileleri Belediyenin özel Ramazan programını da izleyerek eğlenceli saatler geçirdiler. Yemeğe, Eyüp Belediyesi Başkan Yardımcısı Şengül Kocabaş ve AK Parti Eyüp İlçe Teşkilatı Başkanı Seçkin Turan da katıldı.

Down Sendromlu gençler için başlattıkları projelere devam ettiklerinin altını çizen Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, gecede bir konuşma yaptı. Başkan Kavuncu şunları söyledi: ?Eyüp Engelliler Koordinasyon Merkezi, düzenlediği geziler ve eğitimlerle bedensel özürlü, mental ve Down Sendromlu gençlerimizi hayata bağlayan, onların kendilerine özgüvenlerini artırarak kendi başlarına ayakta durmalarını sağlayan projelere imza atıyor. Mental, Down Sendromlu ve bedensel engelli gençlerimiz Belediyemizin sosyal tesislerinde çalışıyor, ayrıca onlar için takı tasarım ve ebru kurslarının yanı sıra hizmet sektöründe çalışarak kendilerini hayata hazırlıyor. Uzman eğitmenler eşliğinde Belediyemiz tarafından gerçekleştirilen sanat kurslarında, öğrenciler hem el becerilerini geliştirme hem de psikolojik olarak rahatlama imkanı buluyorlar.Yine belediyemizin Down Sendromlu gençler için başlattığı Şeker Hayat projesi büyük ilgi görüyor. Burada gençlerimiz hem nikah şekerleri, hediyelik eşyalar, tarihi Eyüp oyuncakları için özel tasarımlar yapıyor hem de kendileri için geliştirilen özel serada bahçıvanlık, çiçek yetiştiriciliği öğreniyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber