Bitlis Eren Üniversitesi'nin işsizliğe çözüm projesi kabul edildi

Bitlis Eren Üniversitesi'nin 'Bitlis'e Eğitimle Zanaatkar Kazandırma' başlıklı projesi, Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Bakanlığı tarafından Sosyal Destek Programı kapsamında 135 bin TL bütçe ile desteklenmesi kabul edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ağustos 2012 17:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bitlis Eren Üniversitesi SODES ve Kurum Projeleri Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Serkan Özel, projenin ayrıntıları ile ilgili bilgiler verdi. Yrd. Doç. Dr. Özel, ?Projemiz, Bitlis Eren Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde mesleki eğitim kursları verilmesiyle gerçekleştirilecektir. Öğr. Gör. Erdinç Vural'ın koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek olan projede verilecek kurslar ile Bitlis'te yaşayan işsiz ve yoksul kesimin istihdamları için bir kapı aralanmış olacaktır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de ortak olduğu bu projede, bilgisayar işletmenliği kursu, inşaat işleri kursu ve metal teknolojileri kursları şeklinde üç farklı kurs verilecektir. Kursların bitiminde bilgisayar kullanımı, sıvacılık ve temel metal şekillendirme elemanı sertifikaları verilecektir. Bu sertifikalar ile kursiyerlerin yalnız ilimizde değil farklı illerde de iş imkanı bulmalarına önemli bir katkı sağlanacaktır.? dedi.

Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Mahmut Doğru ise sürekli göç veren ilde işsizlik seviyesinin oldukça ciddi boyutta olduğunu ifade etti. Doğru, "Üniversitemiz tarafından hayata geçirilen projeler sayesinde ilimizdeki iş sahibi olamayan bireylerimize mesleki eğitimler vererek onların vasıf sahibi olmalarını sağlayacağız. Böylelikle de ilimizdeki işsizlik oranını azaltarak verilen göçün önüne geçeceğiz.? açıklamasını yaptı. Doğru, projede, toplamda 60 kursiyerin mesleki eğitim alacağını kaydederek, kursiyerlerden hiçbir ücret talep edilmeyeceğini, proje kapsamında günlük ücret ödeneceğini vurguladı. Doğru, kursların üniversite bünyesinde oluşturulacak mesleki eğitim merkezi ve atölyelerde verileceğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber