Müsteşar Yardımcısı ?istifa etti' iddiası

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Ağustos 2012 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Metro Turizm davasında çeteye yardım ettiği iddiasıyla hâkim karşısına çıkacak olan Abdülkerim Emek'in istifa ederek yıllık izne çıktığı öne sürülüyor.

70 sanıklı Metro Turizm davasında örgüt lideri olduğu iddia edilen Galip Öztürk'le birlikte yargılacak olan Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Abdülkerim Emek'in istifa ettiği öne sürüldü. Dilekçesini önceki gün verdiği iddia edilen Emek'in yıllık izne ayrıldığı bildirildi.

Bu arada mahkeme iddianameyi kabul ederek hazırladığı tensip tutanağında tutuklu sanıklar Galip Öztürk, Erdem Yücel, Cengiz Kaya, Metin Tekin, Ali Rıza Tekin, Volkan Şiranun, Yusuf Bayrak, Rauf Altınok, Ömür Alagöz, Gürkan Yamadağ ve Hakan Keremoğlu'nun tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Mahkeme davanın ilk duruşmasının 26 Eylül'de yapılmasına hükmetti.

Çağlayan'da salon yapılıyor

Davanın ilk duruşmasında 11'i tutuklu 70 sanık ilk kez hakim karşısına çıkacak. Aralarında Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Abdülkerim Emek'in de bulunduğu tutuksuz sanıklar da Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'ndaki duruşma salonunda hazır olacak. Mahkeme, kendisine ait duruşma salonunun küçük olması nedeniyle duruşmanın adliyenin en büyük salonunda yapılmasına da karar verdi. İlk duruşmada öncelikle tüm sanıkların kimlik tespiti yapılacak. Ardından da 377 sayfalık iddianame okunacak. Daha sonra da sanıkların savunması alınacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber