Darülaceze'de buruk bayram

Darülaceze'de kalan yardıma muhtaç vatandaşlar bayram coşkusunu ziyaretçileriyle yaşadı. Kurumda kalan 500'ün üzerinde yaşlı, bakıma muhtaç ve çocuklar bayram sevincini yakınlarıyla paylaştı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ağustos 2012 17:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çocukları olmasına rağmen yıllardır ziyaretçisi olmayan Güler Erbahçıvan ve 40 yıl şoförlük yaptıktan sonra her şeyini kaybeden şoför Aykut ise bayrama buruk girenler arasındaydı.

Bütün yurtta Ramazan Bayramı'nın coşkusu yaşanıyor. Darülaceze Kurumu'nda da sabah erken saatlerden itibaren bayram hazırlığı yapıldı. Kurumda kalan 28'i çocuk 548 kişi için bayramın anlamı başkaydı. Meraklı gözlerle ziyaretçi bekleyen yaşlılar, kimi zaman kurumdaki arkadaşlarıyla, kimi zaman da yöneticilerle sohbet ederek bayramı karşıladı.

Darülaceze Müessese Müdürü Nevzat Bayhan, kurumda kalan yaşlılarla bayramlaştı. Yaşlıların ellerini öperek hediye veren Bayhan siyasi destekle kuruma yapılan yatırımın bakıma muhtaç kişiler için olumlu sonuçlar ortaya koyduğunu anlattı. Müessesenin kuruluş amacı itibariyle misyonunu yerine getirdiğini belirten Bayhan, ancak burada kalan yaşlı ve çocuklar için yakınlarının ilgisi ve ziyaretinin büyük öneminin olduğuna işaret etti.

'ŞOFÖRLÜKTEN KAZANDIĞIM HER ŞEYİ KAYBETTİM'

Darülaceze'de kalan yaşlıların neredeyse hepsinin film gibi bir hayat hikâyesi var. Kimisi bunları hafif bir buruklukla, kimisi ise üstü kapalı anlatıyor. Ancak hepsini ortak düşüncesi kendilerine kurumda çok iyi bakıldığı. Aykut Sönmez kurum sakinlerinden biri. "56 model bir Chevrolet'im vardı. 40 yıl İstanbul'da şoförlük yaptım. Her şeyim vardı. Ama sonra kazandıklarımı birer birer kaybettim." diyen Sönmez, iki çocuğu için ' var da yoklar' ifadesini kullandı. Eşinin ölümünün ardından çocukları ile bir araya gelemediklerini ve bu yüzden Darülaceze'ye yerleştiğini belirten Sönmez 'Çocuklarım var 2 tane. Ama var da yoklar. 30 yıldır bir kere bile bana gelmeyen, aramayan, sormayan çocuklarım var. O yüzden geçmişi sildim ben. Kafamda sadece önümde kalan günler var. Bir yeğenim vardı. 30 yıl sonra internetten bakmış bulmuş beni. Bir tek o geldi bu kadar zamanda." diyerek sitemini dile getirdi.

'EŞİM 21 YAŞ KÜÇÜK KADINLA BENİ ALDATTI AMA HAYATA TUTUNDUM'

Güler Erbahçıvan'ın hikayesi ise daha farklı. İki evlilik geçirdiğini ve 3 çocuğu olduğu söyleyen Erbahçıvan, "ilk eşimden ayrıldım. İkincisi ise öldü. Eşim beni aldattı ve bir başıma kaldım. 21 yaş küçük kadınla gitti. Bir süre gelinimle kaldım. Ama bir yerden sonra istenmiyorsun. Sonra da buraya geldim" dedi. 'Geçmişi sildim' diyenlerden biri olan Erbahçıvan da en çok yakınlarının ilgisizliğinden şikayetçi. "Yaşadıklarımı ilk defa anlattım. Bunları kimseye söylemem normalde ama demek ki anlatılmasının vakti gelmiş." diyen Erbahçıvan, bayram ziyaretçilerinin yolunu gözledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber