Hatay'da 450 yıllık bayram geleneği

Hatay'ın Yayladağı ilçesine bağlı Yeditepe beldesinde yaklaşık 450 yıllık geleneği yaşatan 2 bin kişi, Bayram namazını birlikte kılıp bayramlaştı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ağustos 2012 22:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osmanlı padişahlarından Kanuni Sultan Süleyman'ın, Mısır seferi dönüşünde ordunun bir bölümünü Türkiye-Suriye sınırında o zaman 'Ordu' olarak anılan 'Yayladağı' bölgesine bırakması ile ilişkilendirilen geleneği yaşatan vatandaşlar, beldede bulunan 3 camiden çıkıp topluca mezarlığa gitti. Ebediyete kavuşanlar için rahmet dileyen Yeditepeliler, mezarlıktan çıkarak saf tutup birbiriyle bayramlaştı. Safta bulunanlardan her biri arkadan gelenle bayramlaşırken, yüzlerce metrelik kuyruğun oluştuğu törene yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Türkiye'nin hiçbir bölgesinde böyle bir geleneğin olmadığını belirten din adamı Adnan Yılmaz, Kanuni Sultan Süleyman'ın komutasındaki Osmanlı ordusunun neslinden olan bu topraklarda yaşayanların bu geleneği 450 yılı aşkın bir süredir yaşattığını söyledi. Türkiye'nin en fazla imam, müezzin ve hafız yetiştirmesi nedeniyle Hatay genelinde Yayladağı ve özellikle Yeditepe beldesinin 'kutsal topraklar' olarak adlandırıldığını belirten Yılmaz, "Atalarımız bu geleneği yaşattı. Biz de bizden sonraki nesle aktarıyoruz. İnşallah yüzyıllarca bu geleneği sürdürürüz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber