Organları 4 kişiye umut olacak

İstanbul'da dün akşam saatlerinde intihar girişiminde bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 37 yaşındaki Çiğdem Çakmakkaya'nın bağışlanan organları 4 kişiye hayat verecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ağustos 2012 09:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yakınları tarafından Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Çakmakkaya, yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınmıştı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen Çakmakkaya'nın beyin ölümü gerçekleşti. Doktorlar durumu Çakmakkaya'nın ailesine bildirdi. Aile, organları bağışlama kararı aldı. Bunun üzerine hastane yetkilileri Sağlık Bakanlığı Bölge Koordinasyon Merkezi ve Ulusal Koordinasyon Merkezi ile temasa geçti. Çakmakkaya'nın organlarını almak üzere Medipol Hastanesi'nden bir heyet geldi. Ameliyatla kadının organları alındı.

Bağışlanan organlardan sol böbrek Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi'nde, kornea Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, sağ böbrek Göztepe Medikal Park Hastanesi'nde, karaciğer ise Özel İstanbul Medipol Hastanesi'nde organ nakli bekleyen 4 hastaya gönderildi.

Bağışlanan organlardan sağ böbreği hastaneye almaya gelen Göztepe Medikal Park Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Zuhal Işıklı, ?Biz Medikal Park Hastanesi'nden sağ böbreği almak üzere geldik. Biz bu organı Sağlık Bakanlığı'nın bize göndermiş olduğu listeye göre belirlenecek bir hastaya 4-5 saat içinde nakledeceğiz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber