Oğlu ve kızının isimden marka yaptı, 30 ülkeye ihracat yapıyor

Henüz üniversite öğrencisiyken kurduğu şirketin isminin zor teleffuz edilmesi sebebiyle Avrupa'ya ihracatta zorlanan müteşebbis, oğlu ve kızının isimlerinden oluşturduğu markayla ihracat yolunu açtı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ağustos 2012 13:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin önde gelen kuaför malzemeleri üreticilerinden Filiz Çelik Sanayi Genel Müdürü Osman Çelik, ?Şirketimiz isminin Avrupa'da telaffuzu zordu. Birçok insan teleffuz bile edemiyordu. Biz de oturup, düşürdük ve oğlum Alper ile kızım Eda'nın isinden esinlenerek ?Alpeda' markasını bulduk. Şimdilerde 30 ülkeye ihracat yapıyoruz.? dedi.

Bursa İmam Hatip Lisesi'ni bitirdikten sonra 1978 yılında Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü Sevk ve İdare Yüksek Okulu'nu kazanan Osman Çelik, ikinci sınıftayken yaz tatili için geldiği memleketinde bir arkadaşıyla koltuk atölyesi kurdu. Hem okuyup hem esnaflık yapan Çelik, 50 metre karelik dükkanda mobilya ustası ortağının yaptığı ürünlerinin pazarlama işini üstlendi.

BİRİKEN ALACAĞINI TAHSİL EDEMEYİNCE KUAFÖR KOLTUĞUNA YÖNELDİ

1983 yılında bir müşterisinden yüksek meblağlı alacağını tahsil edemeyen Osman Çelik, ortağından ayrılarak sektör değiştirdi. Uzun süre ?ne yapabilirim' diye kafa yoran Çelik, kuaför koltuğu üretme kararı aldı. Berber koltuğu üretiminde kısa sürede büyüyen Osman Çelik, Filiz Çelik isimli bir de şirket kurdu. Türkiye'nin en önemli kuaför malzemeleri üreten şirketlerden biri olan Çelik, ihracatta ise şirketin ismi sebebiyle zorluk çekmiş. Çelik, marka oluşturma sürecini şöyle anlattı: ?Ürettiğimiz kaliteli malzemelere rağmen ihracat engelini bir türlü aşamamıştık. Şirketimizin ismi bile zor teleffuz ediliyordu. Oğlum Alper ile kızım Eda'nın isimlerinden esinlenerek ?Alpeda' ismini marka yaptık. Markamız çok isabetli oldu. Şimdilerde Almanya, İngiltere, İsviçre, Norveç başta olmak üzere 30'u aşkın ülkeye ihracat yapıyoruz. 50 metre karelik dükkanda iki kişi olarak başladığımız iş hayatında 80 kişi istihdam ediyoruz. Bazen arkadaşlar soruyor, tek başına nasıl önemli bir marka oldun diye. Öncelikli olarak ne iş yaparsak yapalım, dürüst olmalıyız. Dürüstlük her şeyin temelidir. Günümüz koşullarında başarılı olabilmek için çalışmak yetmiyor, çok çalışmak ve işimizi severek yapmamız gerekiyor.?

TBMM'YE VE ÇANKAYA KÖŞKÜNE ÖZEL KOLTUK ÜRETTİ

Osman Çelik, Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikada kuaför sektöründe kullanılan yıkama setlerinden bay ve bayan oturma, komidin ve bekleme grupları, masaj yatakları, çocuk tezgahları gibi kuaför salonunda ihtiyaç duyulan her malzemeyi ürettiklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için özel bir kuaför koltuğu ürettiklerini anlatan Çelik, Meclis çatısı altındaki muhalefet ve iktidar partili milletvekillerinin de kendileri tarafından üretilen koltuklarda tıraş olduklarını belirtti. Çelik, ?Meclis'teki kuaför salonunu biz tasarlamıştık. Özel olarak yaptığımız koltuklarda hem muhalefet hem de iktidar partili milletvekilleri tıraş oluyor. Çankaya Köşkü'nün Salonu için de malzeme sipariş edilmişti. Biz de Sayın Cumhurbaşkanımız için özel bir koltuk ürettik.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber