Şehit babası, oğlunun adını güreş turnuvası ile yaşatacak

Samsun'un Ayvacık ilçesine bağlı Saray köyünde yaşayan Mustafa Altıkatoğlu'nun, 14 yıl önce Bitlis'in Tatvan ilçesinde şehit olan ve güreş yaptığı dönemlerde sayısız madalyaları bulunan şehit oğlunun anısına düzenlediği ?Şehit Hakan Altıkatoğlu Karakucak Güreş Turnavası' yoğun ilgi gördü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ağustos 2012 14:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu bayram geçmiş yıllarda olduğu gibi sadece mezarı başına gidip Fatiha okumanın yanı sıra oğlunun ismini yaşatmak için değişik bir şey yapmaya karar veren şehit babası, 6 yaşından askere gidene kadar güreş yapan Karadeniz bölge birinciliği, il birincilikleri olan oğlunun adına düzenlediği turnuvayı geleneksel hale getirmeyi düşünüyor.

Bayramın manevi atmosferinde düzenledikleri turnuvayla bir nebzede olsun oğullarının yokluğunun verdiği hüznü yapılan etkinliğin hafiflettiğini söyleyen baba Mustafa Altıkatoğlu, ?Turnuvaya ilçe protokolü ve komutanlarımız katıldı. Bunun yanı sıra oğlumun yakın arkadaşları ve çevre köylerden 80'e yakın güreşçi turnuvada birincilik için mücadele etti. Çifte bayram yaşamış olduk bu sebeple bu turnuvayı geleneksel hale getirerek her bayram düzenlemeyi düşünüyoruz.? dedi.

Şehit Hakan Altıkatoğlu Karakucak Güreş Turnuvası'nın başpehlivanı, Necmettin Işık'ı yenen İsmet Aykul oldu.

Haber Arama Sonuçları

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber