Gelibolu yangınında sapotaj şüphesi

ÇANAKKALE'de, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı sınırlarındaki Büyük Anafarta Köyü'nün yakınlarındaki ormanlık alanda çıkan ve 30 hektarın kül olmasına neden olan yangınla ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Ağustos 2012 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yangının orman içinde üç noktada başladığı öğrenilirken, sabotaj ihtimali üzerinde durulduğu bildirildi.

Büyük Anafarta Köyü yakınlarında bulunan Çamtekke Mevkii'ndeki çam ağaçları ile kaplı ormanlık alanda dün saat 15.35 sıralarında yangın çıktı. Şiddetli poyrazın da etkisiyle hızla büyüyen alevler, akşam saatlerinde güçlükle kontrol altına alındı. Yangına çok sayıda ekip karadan ve havadan müdahale etti. Yangınla ilgili başlatılan soruşturma sürerken, çıkış nedeni henüz netlik kazanmadı. Ancak yangının ormanın sık olduğu iç kısımlardaki üç noktada başladığı ortaya çıktı. Yangının üç noktada çıkması akıllara sabotaj ihtimalini getirdi.

Büyük Anafarta Köyü Muhtarı 45 yaşındaki Hasan Alyıldız, "Bölge insanı 1994'te çıkan büyük orman yangınından sonra sönmemiş sigarasını dahi yere atmamayı öğrendi. Yarımadadaki tüm köylülerimiz şehitler diyarını korumak için gerekirse canını verir. Yangın anız ateşinden çıkmış gibi görülmüştü. Ancak yapılan araştırmalar sonucu bunun anız değil, sık ormanlık alan içinde farklı noktalardan başladığını gösterdi. Hiçbir köylümüz bırakın anız yakmayı sönmemiş sigarasını dahi yere atmaz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber