İçerisinde tarihi kalıntılar bulunan Simenit Gölü keşfedilmeyi bekliyor

Samsun'un Terme ilçesine bağlı Gölyazı beldesinde yer alan ve geçmişi Amazon efsanesine kadar uzanan Simenit Gölü'nün altındaki yerleşim yeri keşfedilmeyi bekliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ağustos 2012 13:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Göl içerisinde geçmiş yıllarda tarihi kalıntıların bulunduğunu kaydeden Gölyazı Belediye Başkanı İsa Baş, "Simenit Gölü, Milattan Önce bin 200'lü yıllarda Amazonların çevresinde veya civarında yaşadıkları rivayet edilmekte. Köyün içinde yer alan göl Simenit Gölü olup göl içerisinde tarihi kalıntılar bulunmaktadır. Gölün bir önemi daha gölün altında yerleşim yeri olabileceğini gösteren kalıntılar bulunuyor olması. Tarihteki doğal afetlerden dolayı fiziki değişime uğrayan bir yer olduğu gözlemleniyor.? dedi.

Gölün turizme açılması için bir takım çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Baş, ?Çok sayıda kuş türünün de barınma ve çoğalma alanı olan göl çevresinde açılan kanallarla, sandal ve bot gibi deniz araçlarıyla turistlere gezinti fırsatları sağlıyoruz. Ancak, göl son yıllarda kirlilik tehlikesi yaşıyor. Bizim çocukluğumuzdaki dönemlerde gölde bulanık görüntüyü göremezdiniz. Buranın suyunun o kadar temiz görüntüsü vardı ki. Bu kirli otlar mesela, bu suyun kirlenmesine neden olan otlar, bu sazlıklar vardı ama bu kadar yaygın değildi." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber