Sahte işitme engelli raporu alan 24 kişi hakkında dava açıldı

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 23 Ağustos 2012 07:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

İş bulmak ve vergi muafiyetinden yararlanmak için bu yola başvurdukları düşünülen sanıklar için savcı 5 yıl hapis cezası istedi.

Haseki Hastanesi'nde görevli 4 doktor ile bir odiyometrisin dikkati, özürlü kadrosundan işe girmek, vergi muafiyetinden yararlanmak ve evde bakım ücreti almak isteyen sahtekârları ortaya çıkardı.

İşitme engelli olmadıkları halde sahte odiyoloji raporlarıyla (kulak işitme testi) işitme engelliymiş gibi sağlık kurulu rapor alan isimlerin yargılanmasına İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde önümüzdeki günlerde başlanacak.

24 sanık için savcılık 2 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açmıştı.

DOKTORLAR ORTAYA ÇIKARDI

Benzerine az rastlanan bu sahtekârlık olayı Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak ve Burun Boğaz uzmanları Mehdi Şalvız, Reşit Murat Açıkalın, Semih Uşaklıoğlu, Abdullah Karataş ile odiyometris Hatice Coşkun'un, 18 Şubat 2011'de hastane başhekimliğine şikâyet dilekçesi vermesiyle başladı.

Doktorlar, heyet raporu talep eden bazı kişilerin, daha önce düzenlenen sahte raporları sağlık kurulu heyetine sunduklarını ve sağlık kurulu raporlarının bu nedenle sahte olduğunu hastane yönetimine ilettiler.

İMZALAR SAHTE ÇIKTI

Hastane yönetiminin başlattığı soruşturma kapsamında yaşları 35- 45 arasında olan biri kadın 22 kişinin, odiyometris Hatice Coşkun tarafından imzalanmış gibi gösterilen raporları, sağlık kurul heyetine sundukları ortaya çıktı. Raporların altındaki imza ve kaşelerinHatice Coşkun'a ait olup olmadığının tespiti için belgeler İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kriminal Laboratuvarı'na gönderildi. Aynı zamanda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. Emniyetten gelen ekspertiz raporunda, hastane sağlık kuruluna sunulan odiyoloji raporlarının altındaki imzalarınHatice Coşkun'a ait olmadığı belirtildi. Sanıkların yapılan muayenelerinde işitme engeli taşımadıkları belirlendi.

Büfeci yardım etti

Hastane yakınında büfe işleten şüphelilerden Murat U. ile Muhsin U.'nun sahte odiyoloji raporu alımı işlemlerinde diğer sanıklara para karşılığı yardım ettikleri belirtildi. 22 şüpheli ise ifadelerinde hastaneye bizzat gidip muayene olarak rapor aldıklarını ve sahte belge düzenlemediklerini iddia ettiler. Büfeci olan iki sanık da suçlamaları kabul etmedi. Ancak emniyette yapılan yüzleştirmede rapor alan diğer bazı sanıklar iki büfeciyi teşhis etti. Yapılan araştırmada iki büfecinin kardeş olduğu ve aleyhlerinde sahte rapor temin ettikleri gerekçesiyle başka davaların da açıldığı kaydedildi. İddianamede şüphelilerin almış oldukları raporları kullandıklarına dair bilgi ve belgeye ulaşılamadığından eylemlerinin, resmi belgede sahtecilik mahiyetinde olduğu ifade edildi.

TOLGA ATAR - BUGÜN GAZETESİ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber