Geleneksel engelliler Van buluşması

Doğu Anadolu Bölgesi'nden aralarında Van'ın da bulunduğu 4 ilden bedensel ve görme engelli 150 kişi, Van Gevaş Gençlik-Doğa Kampı'nda buluştu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ağustos 2012 19:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'ın Gevaş ilçesinde Akdamar Adası karşısında bulunan Gevaş Gençlik-Doğa Kampı, bu hafta Van ve ilçeleri ile Hakkari, Yüksekova, Diyarbakır ve Batman'dan gelen engellileri aileleri ile birlikte ağırlıyor. Van Valiliği, Van Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Gevaş Kaymakamlığı destekleri ile Van Bedensel Engelliler Derneği (BED) ile Görme Engelliler Derneği (GÖR-BİR) tarafından düzenlenen geleneksel "Engelliler Van Buluşması" canlı müzik eşliğinde başladı. Engelliler ve aileleri, engelli müzisyenlerin Türkçe ve Kürtçe seslendirdiği şarkılar eşliğinde halaylar çekti. Halaya, Van Engelliler Onursal Başkanı Abidin Asapoğlu, GÖR-BİR Başkanı Osman İnci ve Gevaş Gençlik-Doğa Kampı Müdürü Mesut Demir de eşlik etti. Uzun bir süre canlı müzik eşliğinde halay çeken engelliler ve aileleri, tanışma programı ardından kendilerine tahsis edilen konteynırlara yerleşti.

Gevaş Gençlik-Doğa Kampı'nda kalan engellilere, ücretsiz 3 öğün yemek veriliyor. Program dahilinde yüzme, basketbol, masa tenisi, canlı müzik, çeşitli seminerler, sinema, kitap okuma ve gezi gibi sportif ve kültürel hizmetler sunuluyor. Van Gölü sahilinde böyle bir kampa katılmaktan son derece mutlu olduklarını belirten engelliler, bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ettiler. Aralarında ilk kez kampa katılan ve ilk kez Van Gölü'nü gören engelliler, kendilerine sunulan hizmetler karşısında mutluluklarını ifade ettiler.

Van Engelliler Onursal Başkanı Abidin Kasapoğlu, GÖR-BİR Başkanı Osman İnci ve Gençlik-Doğa Kampı Müdürü Mesut Demir ise, kampa katılan engelli ve ailelerine ev sahipliği yapmaktan büyük onur ve mutluluk duyduklarını, onlar için her türlü imkanları seferber ettiklerini söylediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber