Bombadan çıkan dram can kurtardı

Bombalı saldırıya minibüste tanık olan polis annesi, oğlunun öldüğünü sanıp beyin kanamasından yaşamını yitirdi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Ağustos 2012 08:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Organları ise üç kişinin hayatını kurtardı.

Gaziantep 'te bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi sonucu 9 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısından bir dram daha ortaya çıktı. Bombalı saldırıya, bir minibüs içerisinde eşiyle birlikte tanık olan polis annesi 45 yaşındaki Fatma Erdem, ?7 - 8 polis ölmüş? diye konuşulanları duyunca beyin kanaması geçirdi. Götürüldüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen Erdem'in bağışlanan organları 3 kişiye umut oldu.

Biri kız 3 çocuk annesi Fatma Erdem, eşi 52 yaşındaki Yakup Erdem'le, 20 Ağustos günü görümcesinin bir yakınının nişan törenine gitmek için Atatürk Mahallesi'ndeki evinden minibüse bindi. Minibüs, Karşıyaka semti Şoför Ali Caddesi'nde ilerlediği sırada Korutürk Caddesi'ndeki Şehitkamil Emniyet Müdürlüğü Karşıyaka Polis Merkezi önünde büyük bir patlama oldu. Bu olaya uzaktan tanıklık eden Fatma Erdem ile eşi Yakup'un bulunduğu minibüs panik nedeniyle yolda kaldı. Minibüstekiler, çevreden kaçışanlara ne olduğunu sorup öğrenmeye çalıştı. Bu sırada minibüstekiler de kendi aralarında konuşmaya başladı. Fatma Erdem, ?Bombalı saldırı olmuş, 7-8 polis ölmüş? sözlerini duyunca şoka girdi. 26 yaşındaki oğlu Gökhan Erdem polis memuru olan ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Şube'de görev yapan anne Fatma Erdem baygınlık geçirince özel bir hastaneye götürüldü. Yoğun bakımda tutulan Erdem'in önceki sabah saat 10.00 sıralarında beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi organ bağışında bulunabileceklerini söyledi. Erdem'in karaciğeri Mersin 'de bir hastaneye, kalbi İzmir Ege Üniversitesi'ne, bir böbreği ise Gaziantep Üniversitesi'ndeki bir hastaya nakledilmek üzere alınarak söz konusu kentlere gönderildi.

Fatma Erdem'in Mersin Mezitli Merkez Camii İmam Hatibi olan ağabeyi Muzaffer Öncel de ?Aile olarak organ bağışı kararını aldık. Diyanet'in de organ bağışını desteklediğini biliyoruz. Bizim de belki böyle organ nakline ihtiyacımız olabilirdi. Başka insanlar hayat bulsun ve hayır duasını alsın diye bu kararı aldık. Bunun örnek olmasını istiyoruz? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber