Adana inşaat mühendislerinden ?imar yönetmeliği' çağrısı

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Abdulah Bakır, Adana'nın acilen bütünlüklü ve sürdürülebilir bir ?imar planı'na ihtiyaç duyduğunu, söz konusu planın hazırlanma sürecinin de katılımcılığa açık kılınması gerektiğini vurguladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ağustos 2012 10:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'nın sağlıksız ve çarpık kentleşmenin kıskacında olduğuna dikkat çeken Bakır, bugün gelinen noktada kentin; ?İmar Master Planı' dahi olmadığını, son yapılan plan çalışmasının üzerindense neredeyse 30 yıl geçtiği yorumunda bulundu. Bakır, ?Acilen bütünlüklü, sürdürülebilir bir plana ihtiyaç vardır. Bu plan hazırlama süreci ise katılımcılığa açık kılınmalıdır. Katılımcılık, ?dostlar alışverişinde görsün', ?adet yerini bulsun' anlayışından uzak olmalıdır. Katılımcılık sahici, işlevsel ve bilimsel temelinde hayata geçirilmelidir. Ancak, bu yolla kentimizin sorunlarının çözümünde mesafe kat edilebilir? dedi.

?YÖNETMELİKLE İLGİLİ DAVA AÇAN İMO DEĞİL MİMARLAR ODASI'DIR?

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından hazırlanan ve şu anda da yürürlükte bulunan mevcut İmar Yönetmeliği'nin 13 maddesi ile ilgili olarak, İMO Adana Şubesi'nce dava açıldığı, bu kapsamda da yönetmeliğin 7 maddesine ?yürütmeyi durdurma kararı' verildiği yönünde kamuoyuna yansıyan bilgilerin de gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Bakır, İMO Adana Şubesi olarak konunun muhatabı olmadıkları gibi İmar Yönetmeliği konusunda açmış oldukları herhangi bir davada olmadığının altını çizdi. Bakır, ?İmar planlarıyla ilgili yürütmeyi durdurma isteminde bulunan İnşaat Mühendisleri Odası değil, Mimarlar Odası'dır. Odamız bu konu ile ilgili hukuki süreçlerde müdahil olmamış ve soruların muhatabı değil? ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber