Kars Belediyesi'nde kura heyecanı

Kars Belediyesi, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında çalıştıracağı 275 işçi için noter huzurunda kura çekti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ağustos 2012 10:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kars 2'nci Noter'i Fatma Çağlayan ve Belediye yetkililerinin huzurunda çekilen kura sonucu, 275 asil 60 yedek isim belirlendi.

Kars Belediye Başkanlığı'nca, çevre düzenlemesi, çevre temizliği, alt yapı ve üst çalışmalarında çalıştırılmak üzere İŞKUR Müdürlüğü'ne TYÇP kapsamında çalışmak için müracaat eden toplam 375 kişiden belediye bünyesinde çalıştırılacak 275 kişinin isimleri belirlenirken, Belediye Encümen Toplantı Salonu'nda yapılan kura çekimine katılan işçi adayları ve aileleri, çekiliş boyunca heyecanlı dakikalar yaşadılar. Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, hayata bir yerlerden başlamak gerektiğini ve bunun bir başlangıç olacağını söyledi. Başkan Bozkuş, "Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamı içerisinde 3 bin tane hemşehrimize iş, yani istihdam imkanı sağlanacak. Burada bu tür projenin hayata geçirilmesinde başta sayın bakanımıza, milletvekillerimize sizlerin adına teşekkür ediyorum" dedi.

YÖREDEKİ İŞSİZLİK SORUNU KISMEN DE OLSA ÇÖZÜLECEK

Başkan Nevzat Bozkuş, yaklaşık 275 kişinin belediye bünyesinde çalıştırılacağını ve yöredeki işsizlik sorununun kısmen de olsa çözüleceğini vurguladı. Bozkuş, şu ifadelere yer verdi:

"Bizde belediye olarak bu projeden 350 kişi talebimiz vardı. Bir kısım arkadaşımız zaten çalışıyor. 275 kişilik bir talebimiz var. Noter huzurunda çekiliş yapılacak ve inşallah herkesin gönlüne göre bir çekiliş olur. Buradaki amaç yöredeki işsizlik sorununa kısmen de olsa bir çözüm bulunmasıdır. Tabi hayata bir yerlerden başlamak lazım. Bence bu bir başlangıç olacak. Ben inanıyorum ki bu projenin devamı gelecek. İleride daha güzel şeyler olacağına kesin gözüyle bakıyorum. Çünkü bunun en az 3 yıl üste üste devam edeceği gözüküyor. Arkasından da çok farklı gelişmeler olacaktır. Ona inanıyor ve umut ediyorum. Sonucun hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Daha sonra kura çekimine geçilirken, 2'nci Noter Fatma Çağlayan tarafından çekilen kurada isimleri okunanlar mutluluklarını yakınlarını telefonla arayarak paylaştı. Kura çekimi sırasında çocuklarının ve yakınlarının yerine katılan aileler ise, merakla isimlerinin okunmasını bekledi.

Kars Belediyesi'nde TYÇP kapsamında çalıştırılacak 275 işçi, 3 Eylül 2012 tarihinde iş başı yapacak. İşe alınacak kişiler, çevre düzenlemesi, çevre temizliği, alt ve üst yapı çalışmalarında çalışacak. İşe başlayacaklar yaklaşık 4 ay süreyle çalıştırılacak. İşçilerin çalışma süresi 31 Aralık 2012 tarihinde sona erecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber