MASADER: Tütünle mücadelenin ders kitaplarına girmesini istiyoruz

Manavgat Sağlık Derneği (MASADER) Başkanı Diş Hekimi Recep Demirtaş, Yeni Zelanda ve Avustralya'da tütün kontrolü ve sigaranın zararlarınından korunmanın ders kitaplarına girdiğini, bunun Türkiye'de de yapılmasını beklediklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ağustos 2012 13:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MASADER Başkanı Demirtaş, açıklamasında, Yeni Zelanda ve Avustralya'da tek tip paket uygulamasının yanı sıra okullarda tütün kontrolüne yönelik müfredat hazırlanmasını gönülden desteklediklerini belirtti. Demirtaş, aynı uygulamayı, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yeni eğitim ve öğretim yılında görmek istediklerini kaydetti.

Yeşilay Cemiyeti'nin yaptığı istatistiki çalışmaya göre, ülkede sigara içme yaşının 11'e düştüğüne dikkat çeken Demirtaş, okul bahçelerinde veli ve öğretmenlerin sigara içiminin yasaklanması gerektiğini ifade etti. Dünya genelinde her yıl 150 bin kişinin akciğer kanserine bağlı hastalıktan hayatını kaybettiğini belirten Demirtaş, sigara ile mücadelenin bir insanlık görevi olduğunu kaydetti.

Demirtaş, "Maalesef ülkemizde her geçen gün sigara kullanım yaşı düşüyor. Son 15 yıl içinde ülkemizde sigara kullanımı 15'den 11'e düştü. Sigara; alkol, eroin, kokain ve esrar gibi çok kuvvetli bağımlılık yapan madde. Tütün kontrolünde eğitim şart. Tütünle mücadelenin okullarda ders kitaplarına girmesini istiyoruz. Gelecek kuşakların sağlıklı yaşaması için tütün kontrolünde eğitim şart." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber