Öğretmenler için, eş durumu özrü dilekçe örneği

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Ağustos 2012 01:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

il genelinde norm açığı bulunan tüm eğitim kurumlarının sisteme yansıtılmaması nedeniyle eş durumu özrü başvurusu yapmayanlar için dilekçe örneği

GÖREVİ : ÖĞRETMEN

ÜNVANI : ÖĞRETMEN

ADI VE SOYADI :

BABA ADI :

DOĞUM YERİ VE TARİHİ : ??? 19.07.1983

SİCİL NO :

EMEKLİ SİCİL NO :

T.C.KİMLİK NO :

ÖZÜ : Özür durumu yer değiştirme talebi.

?????? MÜDÜRLÜĞÜNE

(İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüne Gönderilmek üzere)

İlgi: a) 2012 Yılı Öğretmenlerin Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Kılavuzu.

b) 12.01.1983 tarih ve 17926 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Devlet

Memurlarının Şikâyet ve Müracaatları Hakkında Yönetmelik.

?. ili ? ilçesi ?.. Lisesinde/Ortaokulunda/İlkokulunda ???branşında görev yapmakta iken (Ek-1) öğretmen olan eşim ???..ın ?. ili ? ilçesi ?.. Lisesinde/Ortaokulunda/İlkokulunda görev yapması (Ek-2) dolayısıyla ilgi (a) daki kılavuzun ?3. Eş Durumu Özrüne Bağlı Yer Değiştirmeler? başlıklı bölümündeki açıklamalarına ve ?6. Başvuru Ve Tercihler? başlıklı bölümü ?6.1. Başvurular? başlıklı bendinin ?6.1.1. Öğretmenlerin ayrılacakları eğitim kurumlarına da bu atama döneminde özür grubu ataması yapılabilmesi bakımından başvurular, yer değiştirme takviminde belirtilen tarihler arasında iki aşamalı olarak kabul edilecektir.

a) Birinci aşamada; öğretmenler, özürlerine uygun Elektronik Başvuru Formunu doldurduktan sonra, özür durumuna ait belgelerdeki bilgilere dayalı olarak atanmak istediği il ve ilçeyi seçerek başvuru formlarını onaylatacaklardır. (memurlar.net)

b) İkinci aşamada ise; öğretmenin atanmak istediği il ve ilçede boş norm kadrosu bulunan eğitim kurumları ile öğretmenlerin yer değiştirmesi nedeniyle muhtemelen boşalacak eğitim kurumlarının listesi Bakanlığımızın http://ikgm.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanacak, birinci aşamada başvurusu onaylanan öğretmenlerin, atanmak istedikleri eğitim kurumu tercihleri alınacaktır. Öğretmenler, atanmak istedikleri eğitim kurumlarının kurum kodlarını tercih önceliklerini dikkate alarak işaretleyeceklerdir.

c) Tercih aşamasında muhtemelen boşalacak eğitim kurumu olarak ilan edilen ancak bu kurumlardan ayrılacak öğretmenlerin istedikleri yere atanamaması nedeniyle boşalmayan kurumları tercih eden öğretmenlerin tercihleri değerlendirmeye alınmayacaktır.? açıklamalarına istinaden birinci aşamada eşimin görev yaptığı ?. ili ?.. ilçesini belirterek başvuruda bulundum. (Ek-3)

İkinci aşamada ise branşıma uygun ?. ili ? ilçesinde tercih edebileceğim okullar olan; a)

b)

c)

Okullarının tercihlerime açılmadığını gördüm. (Ek-4)

Aynı zamanda bu okulların Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan 2012 Yılı Öğretmenlerin Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirme işlemlerinde kullanılacak olan ?2012 YILI ÖZÜR DURUMUNA BAĞLI AĞUSTOS DÖNEMİ YER DEĞİŞTİRME KONTENJANLARI? listelerinde ...... branşında ihtiyaç gösterilmediğini gördüm. (Ek-5)

Yaptığım araştırmada yukarıda yer verdiğim okullarda boş norm kadro olduğunu öğrenmiş bulunmaktayım. ?. İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri boş okul normlarını sisteme yansıtmamıştır. (Ek-6)

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün 2012 Yılı Öğretmenlerin Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirme işlemlerinde kullanılacak olan kontenjan listelerinin hazırlanması için İl Milli Eğitim Müdürlüklerine göndermiş olduğu 10.08.2012 tarih ve 37618 sayılı ve ?2012 Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirmeler? konulu yazılarında yer alan ?..il genelinde norm açığı bulunan tüm eğitim kurumlarının sisteme yansıtılması sağlanacaktır? emirlerine ?. İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin uymadığı anlaşılmaktadır. (Ek-7)

Bu durum eşimin görev yaptığı ilçedeki branşım da öğretmene ihtiyaç olan yukarıda yer verdiğim okullara özür durumundan atanmama engel olmaktadır.

Yinede en azından eşimin görev yaptığı il sınırlarına gelebilmek için ilgi (a) daki kılavuzun sonradan değiştirilen ?6. Başvuru Ve Tercihler? başlıklı bölümü ?6.2. Tercihler? başlıklı bendindeki ? Öğretmenler, özürlerinin bulunduğu yerleşim yerindeki eğitim kurumları arasından 40 (kırk) tercihte bulunabileceklerdir. Ayrıca, 41 inci seçenek olarak il genelinde boş kalan eğitim kurumlarına atanmak isteyip istemediklerini mutlaka belirteceklerdir.

28.08.2012 tarihinde yapılacak atamalarda tercih ettikleri eğitim kurumlarına atanamayan öğretmenlere, bu atamadan sonra 29-31 Ağustos 2012 tarihlerinde (31.08.2012 günü saat 15.00'a kadar) özrünün bulunduğu il genelinde daha önce açık olarak ilan edilen ancak atama yapılamaması sebebiyle boş kalan eğitim kurumlarına atanmak üzere yeniden tercih hakkı verilecektir.

Bu şekilde tercih hakkı verilen öğretmenler, boş kalan eğitim kurumları sayısıyla sınırlı olmak üzere en fazla 40 tercihte bulunabilecekler, 40'tan fazla tercih yapılabilecek boş eğitim kurumunun öğretmenlerin tercihine sunulduğu illerde, öğretmenler 41 inci seçenek olarak boş kalan eğitim kurumlarına atanmak isteyip istemediklerini mutlaka belirteceklerdir.? açıklamalarında istinaden ?. ilindeki branşıma uygun diğer okulları tercih ettim. (Ek-8)

öğretmen olan eşim ???..ın ? ili .. ilçesinde ?.. okulunda görev yapıyor olması, ? ili ? ilçesinde yukarıda yer verdiğim okullarda boş norm kadro olması ve il genelinde norm açığı bulunan tüm eğitim kurumlarının sisteme yansıtılması zorunluluğunun olmasından dolayı eş durumu özründen .. ili .. ilçesi yukarıda yer verdiğim okullara tarafımın branşı itibari ile özür durumu başvurularındaki 1. aşama işlemlerinde ?. branşında ? ili ? İlçesini eş durumu özür durumundan tercih eden kişilerle birlikte (Bakanlık kayıtlarından bulunabilir) değerlendirilerek hizmet puanı üstünlüğüne göre atanmam hususunu; ilgi (b) deki yönetmeliğin 12. maddesinde yer alan ?Müracaatlar hakkında karar verme yetkisi, kurumların çalışma usul ve esasla­rını belirleyen kanun, tüzük ve yönetmelikler ile müracaat konusunu çözümlemeye yetkili kılınan mercilere aittir.

Müracaatı kabul eden ancak sorunu çözümleme yetkisi bulunmayan amirler bunları sil­sile yolu ile birinci fıkrada belirtilen mercilere 3 gün içinde intikal ettirilir.? hükmü gereği çözümlemeye yetkili olan MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüne iletilmesi hususlarında gereğini arz ederim.

Adres: 27/08/2012

? ????????.

?/?. Öğretmeni

Eki: 1)Tarafımın görev yeri belgesi

2) Eşimin görev yeri belgesi

3) Birinci aşama başvurum

4) ? ili ? ilçesindeki bazı okulların tercihlerime açılmadığına dair ekran görüntüsü

5) 2012 Yılı Özür Durumuna Bağlı Ağustos Dönemi Yer Değiştirme Kontenjanları

6) ? ili ? ilçesindeki bazı okulların ders saati ve norm çizelgesi

7) Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün 10.08.2012 tarih ve

37618 sayılı yazıları

8) İkinci aşama başvurum

Ahmet KANDEMİR

memurlar.net öğretmenler bölüm sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber