Unakıtan: Vergi müdürü işini yapsın

Haber Giriş : 25 Ağustos 2005 07:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çok para toplarsak vergileri düşürürüz

Vergi dairesi başkanlarını "Oturmak için seçmedik sizi" şeklinde uyaran Bakan Unakıtan, vergi indirimi isteyenlere cevap verdi: "Ödemeler artsın, vergileri düşürürüz".

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, "vergi dairesi başkanlarına, esnafa, spor kulüplerine ve mükelleflere" çarpıcı mesajlar verdi. Vergi Dairesi Başkanlarına "Vergi kayıp-kaçağının üzerine kararlılıkla gideceksiniz. Kimseye diyet borcumuz yok" diyen Unakıtan, kimsenin banka hesabını takip etmelerinin söz konusu olmadığını söyledi. Unakıtan, düşük enflasyon ortamında düşen karlara dikkat çekti ve "Stok el yakar adam batırır" diyerek esnafı da uyardı. Görevine yeni başlayan vergi dairesi başkanlarını "taşradaki uç beyleri" olarak niteleyen Unakıtan, vergi gelirlerinin yüzde 96'sının tahsil edildiği ve faal mükelleflerinin yüzde 81'inin bulunduğu 59 ildeki idari yeniden yapılanmaya dikkati çekti ve şöyle devam etti:

"MÜKELLEFİ ZİYARET EDİN"
"Mükellef bizim müşterimizdir. Velinimetimizdir. Fakat devletin hakkı olan vergi alacağının da sürüncemede bırakılmasına izin vermeksizin tahsiline imkan sağlanacak. İşiniz gücünüz denetlemek olacak. Sakın ha oturmayın. Oturup da evrak imzalamak için seçmedik sizi. Vergi dairelerini avucunuzun için gibi bileceksiniz. Kendi bölgesindeki bir caddeyi bilmeyen vergi dairesi müdürü yandı. Mükellefin çayını kahvesini içmekten çekinmeyin. Mükellefin vergi dairesine sevinerek gelmesi lazım"

KİMSEYE DİYET BORCUMUZ YOK
Vergi Dairesi Başkanları'ndan, vergi kayıp-kaçağının üzerine kararlılıkla gitmelerini isteyen Unakıtan, "Kimseye diyet borcumuz yok" diye konuştu. Unakıtan başkanlara "Ekonomik gelişmeleri takip edin. Siz entelektüelsiniz. Eski zihniyeti bırakın, dinamik olun. Cari denetim yapın. Adam mal alıp satıyor. Alo deyip 'bu adamın mükellefiyeti var mı' diye soracağınız masalar yapın" tavsiyelerinde de bulundu. Transfer ücretlerini düşük gösteren spor kulüplerine de sert çıkan Unakıtan, "Gözlerimiz o sözleşmelerin üzerinde. Herkes ayağını denk alsın. Peşini bırakmayacağız. Kulüplere her türlü anlayışı gösterdik" dedi.

LOJMAN SORUNU BEKLİYOR
Milletvekili lojmanlarının satışında proje değişikliği konusuna da değinen Unakıtan, "Lojmanları ticaret merkezi yapalım dedik ama pek rağbet görmedi. Biz de iyi şekilde değerlendirelim diye konut projesine çevirdik ve daha önce buradan ev alanların da proje değişikliği konusunda muvafakatnamesi alınması lazım ve bir kişi hariç o da tamam" dedi

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber