Kadın hattatlara Çankaya himayesi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrunnisa Gül'ün himayesinde ve Tuzla Belediyesi'nin katkılarıyla, kadın sanatçıların eserlerinden oluşan "Bir Demet Dua" hüsn-ü hat sergisi ve icazet töreni, Cemal Reşit Rey fuaye salonunda düzenlenecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2012 11:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

31 Ağustos Cuma günü CRR Alt Fuaye salonunda gerçekleşecek programda, geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanlığı Sanata Hizmet Büyük Ödülü alan dünyaca ünlü hat sanatçısı Hasan Çelebi'nin kadın öğrencilerinin dua konulu eserlerinden oluşan hüsn-ü hat eserleri sergilenecek. 21 kadın hattatın eserlerini sergileyeceği programda, 6 kadın hattat da icazet alacak.

Programla ilgili açıklama yapan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, geleneksel sanatlara her zaman büyük değer verdiklerini ifade ederek, "Köklü medeniyetimizden bizlere miras kalan çok zengin bir mirasa sahibiz. Bu mirası en güzel şekilde korumak ve gelecek nesillere aktarmak vazifemizdir. Geleneksel hale getirdiğimiz "Türkiye Buluşmaları" sergimizle, ülkemizin tüm illerinden sanatçılarımızı bir araya getirdiğimiz organizasyonlarla geleneksel sanatlarımıza katkı sağlamaya çalışıyoruz. Sayın Hayrunnisa Gül hanımefendinin himayelerinde gerçekleştirdiğimiz bu program da, Hat sanatı ve özellikle kadın sanatçılarımız için önemli bir organizasyon olacaktır" şeklinde konuştu.

İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Rahmi Yaran'ın da katılacağı "Bir Demet Dua" hat sergisinin açılışını, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrunnisa Gül yapacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber