Arabasına güvercin giren minibüsçü kuş çiftliği kurdu

Çanakkale'nin Biga ilçesinde, arabasına giren güvercini besleyen bir vatandaş, bu ilgisi hobiye dönüşünce kuş çiftliği kurdu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2012 14:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Biga'da şehir içi minibüsleri hattında çalışan Hüseyin Şen'in kuş merakı 10 yıl önce bir tesadüfle başladı. Şen, durakta sırasının gelmesini beklerken, açık bıraktığı camdan bir güvercin içeri girdi. Arka koltuğa konan güvercini beslemeye karar veren Şen, zamanla kuş sayısını 300'e çıkardı. Kuşları beslemek için bir çiftlik kuran Şen'in 150 çift güvercini, cin horozu, bıldırcın ve muhabbet kuşu bulunuyor. Bu işi hobi olarak yapan Hüseyin Şen, kuşlar için aylık ortalama 700 TL'nin üzerinde masraf yaptığını söyledi.

İsteyenlere hediye kuş verdiğini ve insanlara hayvan sevgisini aşılamak için çabaladığını belirten Hüseyin Şen , ?Ben bunlarla bir aile gibi oldum. Sürekli onlarla ilgileniyorum, vaktimin büyük bir bölümünü onlarla geçiriyorum. 10 yıldır bu işe merak sardım. Güvercin ve muhabbet kuşu gibi çeşitli kuşları yetiştiriyorum. İsteyen arkadaşlarıma da hediye ediyorum? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber