İngiliz anne ve oğlunu AKUT kurtardı

Bodrum'a bağlı Turgutreis beldesinde, Aspat Kalesi'nin bulunduğu dağda mahsur kalan İngiliz anne ve oğlu AKUT ekiplerinin çalışması sonucu kurtarıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2012 15:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir süre önce tatil için eşi Guy Barhezor Turner ve 12 yaşındaki oğlu Jack ile Bodrum'a gelen İngiliz Susan Turner, oğlunu da yanına alarak Akyarlar mevkisinde, Aspat Kalesi'nin de bulunduğu yaklaşık 400 metre yüksekliğindeki dağa çıktı.

Bir süre Aspat Kalesi'ni gezen anne ve oğlu dönüş yolunu bulamayınca, Guy Barhezor Turner'a haber verdi. Guy Barhezor Turner'ın bildirmesi üzerine jandarma ve AKUT Bodrum ekibi kısa sürede bölgeye gelerek anne oğlu kurtarmak için çalışma başlattı.

Yaklaşık bir saat süren yolculuğun ardından İngiliz anne ve oğluna ulaşan AKUT ekibi, daha sonra merkeze getirdi.

Susan Turner, gazetecilere yaptığı açıklamada, sabah 08.00'de kaldıkları otelden çıkarak Aspat Kalesi'ne geldiklerini anlattı. Burada yaklaşık 1 saat gezdikten sonra dönüş yolunu bulamadığını belirten Turner, "Yukarı çıkarken patikayı kullanmıştık, ancak dönüşte bu patikayı bulamadık. Bunun üzerine eşimi arayarak haber verdim" dedi.

Jack Turner ise herhangi bir korku yaşamadığını, ancak acıktığını ve yorulduğunu söyledi.

AKUT Bodrum Ekip Lideri Sadettin Uslu da İngiliz anne ve oğlunun mahsur kaldığı bilgisinin saat 10.00 gibi kendilerine ulaştığını belirtti.

Haberi alır almaz bölgeye hareket ettiklerini ve kurtarma operasyonu başlattıklarını ifade eden Uslu, "Arazi kayalık ve makilikti. 7 kişilik bir ekiple yaklaşık 3 saat süren operasyonla anne ve oğluna ulaştık. Turistler kaleyi zaman zaman görmek için tırmanış yapıyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber