Konya Emniyet Müdürü Namal: Ramazan'ı sakin geçirdik

Türkiye'de nüfusuna oranla terör, asayiş, toplum ve adi olayların en az yaşandığı şehirlerin başında gelen Konya, ramazanı ?huzur kenti' sıfatına yakışır şekilde geçirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2012 16:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ramazan boyunca şehirde yaşanılan polisiye ve adli vaka sayısının iki elin parmakları adedini geçmediğini anlatan Konya Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, "Emniyet teşkilatı şehirde huzur ve sükunetin korunması için gece gündüz var gücüyle çalışıyor. Halkımız da emniyet birimlerimize yardımcı oluyor. Bu sayede Konya gerçek bir 'huzur kenti' olarak yaşıyor." dedi.

Konya Türkiye'nin en huzurlu şehirlerinin başında geliyor. Yaklaşık 2.5 milyon insanın yaşadığı Türkiye'nin 6. büyük şehri konumundaki Konya'ya hakim olan huzur ve sükunet atmosferi, şehirde yaşayan insanların sorumluluk duygusuna, vatandaşın can ve mal emniyetini sağlamakla yükümlü emniyet birimlerinin fedakarane çalışmasına bağlanıyor. Konya Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, büyükşehirlerin genel özelliği olan göçün Konya'da çevre illerden ve ilçelerinden gerçekleşmesi sonucu kentin kendine has sosyal yapısını koruduğunu vurguluyor. Emniyetin teknolojiden yararlanmasının suçu önleme, suçluyu takip ve kısa sürede yakalama konusunda teşkilata büyük faydası olduğunu anlatan Namal, modern şehirleşmenin de polisin işini kolaylaştırdığını vurguluyor.

Terör, toplum ve adi suçlar konusunda ülkenin en huzurlu kentlerinin başında gelen Konya'nın trafik suçları bakımındansa dosyası oldukça kabarık. Ülkeyi doğudan batıya, kuzeyden güneye kat eden karayollarının kesişme noktası konumunda bulunan Konya, bu özelliği dolayısıyla en çok ölümlü-yaralanmalı trafik kazası yaşanılan iller sıralamasında ilk üçte yer alıyor. Şehrin il sınırlarının genişliği ve bu sınırlar dahilindeki karayolu uzunluklarının fazla olması Konya'nın trafik kazası sıralamasında üst sıralarda yer almasına sebep oluyor.

Konya Emniyet Müdürü Namal, bu durumun başka suçlarla ilgili sıralamayı da olumsuz etkilediğini belirtiyor: "Sigara, uyuşturucu ve çok az insan kaçakçılığı gibi suçlar Konya'yı sıralamada yukarılara taşıyor. Tabi emniyet teşkilatı suçla mücadele görevini yaparken istatistikleri düşünerek yerli mi transit mi diye bakmaz, bakamaz. Nerede, nasıl ve kim olursa olsun suç şüphesi varsa üzerine gider. Biz halkın refahı ve huzuru için mesai kavramına bakmadan çalışmak zorundayız." diyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber