Giresun Üniversitesi'nde okuyacak yabancı öğrenciler şehre gelmeye başladı

Giresun Üniversitesi'nde 2012?2013 akademik yılında eğitim-öğretim görmek isteyen yabancı öğrenciler, Giresun'a gelmeye başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2012 16:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrencileri karşılayan Rektör Prof. Dr. Aygün Attar, "Bugün Giresun açısından tarihi bir gün." dedi.

Prof. Dr. Aygün Attar, İran, Irak, Azerbaycan ve Rusya'dan gelen ilk öğrenci kafilesini üniversitenin eski Rektörlük binası önünde karşıladı. Öğrencilerle tek tek tanışan Prof. Dr. Attar, burada yaptığı açıklamada, Giresun Üniversitesi'nde 2012?2013 akademik yılında eğitim-öğretim görmek için 340 yabancı öğrencinin başvuruda bulunduğunu bildirdi. Öğrencileri mülakata alacaklarını kaydeden Attar, "Mülakat sonrasında da YÖK'ün bize sunduğu 329 öğrenci üniversitemizde eğitim-öğretim görmeye başlayacaklar." diye konuştu.

Giresun için tarihi bir olayın yaşandığını kaydeden Attar, "30 ülkeden 340 öğrenci mülakat için Giresun'a gelecek. Sonucunda hem ülkemize, hem de Giresun için hayırlı sonuçlar ortaya çıkacaktır. Aslında uluslararası öğrencilerimizin yoğunluklu olarak Giresun'da mülakat yapacakları gün yarındır. Ancak ben yarın tekrar bütçe görüşmeleri ve TOKİ'deki işlerimizden dolayı Ankara'da olacağım. Bugün Giresun açısından tarihe düşecek bir gün. Bu nedenle bu mutlu günü birlikte kutlayalım istedim.

Son derece heyecanlıyız." diye konuştu.

"TÖMER ile 200'den fazla yabancı öğrenci de birkaç gün sonra Giresun'a gelecektir." diyen Rektör Attar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yarın, Giresun için çok daha farklı çok daha renkli olacaktır. Uluslararası öğrencilerle birlikte Giresun'un doğal güzellikleri biraz daha artacaktır."

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Giresun halkına da çağrıda bulunarak, öğrencilere gereken misafirperverliğin gösterilmesini istedi. Attar, "Giresun halkı hep birlik olmalı ve misafirperver bir şehir olduğumuzu en iyi şekilde kentimize gelecek öğrencilere göstermeliyiz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber