Meteorolojiden yağmur uyarısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ağustos 2005 12:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yurdun kuzeybatı kesimlerinde bugün görülecek sağanak yağışların, yarın ve Cumartesi günü kuzey ve iç kesimlerde etkisini artırarak devam edeceği bildirildi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, yurdun kuzeybatı kesimlerinde bugün görülecek sağanak yağışlar, yarın ve Cumartesi günü kuzey ve iç kesimlerde etkisini artırarak devam edecek.

Bugün Marmara ve Batı Karadeniz, yarın Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Güney ve İç Ege ile Batı Akdeniz'in İç kesimleri, Cumartesi günü Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Pazar günü ise Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeyi sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Sağanak yağışlar bugün Marmara'nın batısında, yarın batı Karadeniz'in iç kesimleri ile iç Anadolu'nun kuzeybatısında, hafta sonu Orta ve Doğu Karadeniz ile İç ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda etkili olacak.

Hava sıcaklığı yarından itibaren yurdun kuzey ve iç kesimlerinde 3-5 derece azalacak.

Kuzey ve iç kesimlerde beklenen etkili sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların sel, taşkın, heyelan ve su baskını gibi olumsuz şartlara neden olabileceği belirtilerek, ilgililer ve vatandaşların tedbirli olması uyarısında bulunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber