Kredi masraflarını geri almak için yol haritası (geriye doğru 10 yıl)

Bankalar tarafından kredi kullandırılırken dosya masrafı adı altında alınan ek bir ücret alınmaktadır. Bazı banka müşterilerince yapılan itiraz ve açılan davalar sonucunda kredi masrafları bu kişilere banka tarafından iade edilmektedir. Memurlar.net okurları ve üyelerinden gelen yoğun sorular neticesinde sizleri aydınlatmak ve yol göstermek amacıyla bir yol haritası çıkardık. Yazımızı okuyarak paranızı geri almak için tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Ağustos 2012 09:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kimler kredi masrafını geri isteyebilir?

Bankalardan her ne ad altında olursa olsun alınan her türlü kredi kullanıcısı başvuru hakkına sahiptir. Kredi sözleşmesinde böyle bir masrafın alınacağına dair herhangi bir hüküm yoksa başvuru yapılması uygundur. Yargıtay'ın ilgili kararı gereği 10 yıl içinde kullanılmış olan krediler için başvuru yapılabilir.

Ne yapılması gerekiyor?

Kredi masrafının alınması için aşağıdaki yol haritasının takip edilmesi yeterlidir.

1. Aşama: Kredi kullanmış olduğunuz banka genel müdürlüğüne hitaben bir mektup yazarak ödediğiniz dosya masrafının iadesini talep edilmelidir. Bu mektup iadeli taahhütlü olarak yollanmalıdır. Mektup örneği için tıklayınız

Bankanın kredi dosya masrafını iade etmesi durumunda sorun kalmayacaktır. Ancak bankanın iadeyi gerçekleştirmemesi durumunda ikinci aşamaya geçilmelidir.

2. Aşama: Bankanın dosya masrafını ödemeyi kabul etmemesi üzerine

a- Dosya masrafı miktarı 1.161,67.-TL'nin altında ise bulunduğunuz ilçenin Tüketici Hakem Heyetine dilekçe ile başvurunuz. Dilekçe örneği için tıklayınız.

b- Dosya masrafı 1.161,67.-TL'nin üstünde ise doğrudan Tüketici Mahkemelerine dava açılmalıdır. Tüketici mahkemesi bulunmayan yerlerde Asliye Hukuk Mahkemelerine başvurulması yeterlidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber