Okuma salonları yaz tatillerinde de hizmet veriyor

Muş Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi Sosyal Destekleme Programı (SODES) ?Sanal Dershane Merkezleri, tatillerde de hizmet veriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2012 11:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Her yıl 1 milyonun üzerinde öğrenci ilköğretimden ortaöğretime geçiş yapıyor. Rekabet ve elemenin bu kadar fazla olduğu bir sınav sisteminde geri kalmak istemeyen öğrenciler, akranlarının tatil yaptığı bir dönemde okuma salonlarına devam ederek yarıştan kopmak istemiyor.

Öğretmenler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Asi, tamamen dar gelirli ve dershaneye gitme imkânı olmayan öğrencilere yönelik gönüllü eğitim verdiklerini söyledi. Asi, "Öğrencilerimizin yaz tatillerini hem eğlenerek hem de eğitim öğretim ortamından uzaklaşmamaları ve yeni eğitim öğretim yılına daha hazırlıklı bir şekilde girmeleri için 5 okuma salonunda yaz programı uygulamasını devam ettiriyoruz. Burada öğrencilerimiz hem derslerini çalışıyorlar hem sosyal etkinliklerde kendilerini ifade etme imkanına sahip oluyor." dedi.

Cemil Asi Muş Valisi Ali Çınar başta olmak üzere Vali Yardımcısı Hüseyin Göktürk, proje ofisi çalışanları teşekkür etti.

Öğrenciler ise "Daha iyi bir lisede eğitim görmek istiyoruz. Sınav maratonu ve okul derslerinden daha da başarılı olmak için çalışma etkinliklere devam etme ihtiyacı hissediyoruz. Yaz tatillerinde bu imkanı sağlayan Muş Öğretmenler Derneği çalışanları ve gönüllülerine çok teşekkür ederiz." diye konuştu.

Haber Arama Sonuçları

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber