Başkale Süt Üreticileri Birliği kuruldu

Doğu Anadolu Bölgesi'nin ilk süt üreticileri birliği, Van'ın Başkale ilçesinde kuruldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2012 11:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkale Ziraat Odası Başkanı Arafat Aslan ve Başkaleli esnaflardan Serhat Keser'in teşebbüsü sonucu, Doğu Anadolu Bölgesi'nin ilk süt üreticileri birliği kuruldu.

Başkale Esnaflar Odası Şubesi'nde yapılan kongreye Başkale Ziraat Odası Başkanı Arafat Aslan, bakanlık temsilcileri İsmail Arslantosun, Abdülkerim Karataş ve delegeler katıldı. Divan heyetinin oluşmasından sonra kurulan derneğin yapacağı çalışmalar ve tüzüğü delegelere anlatıldı. Yapılan konuşmalardan sonra, 4 yıllığına görev alacak yeni yönetim kurulunun belirlenmesi için delegeler arasında seçim yapıldı. Başkanlığa Serhat Keser, başkan yardımcılığına Arafat Aslan, yönetim kuruluna ise Sadrettin Demir, Resul Dere ve Cezmi Arslan seçildi.

Yapılan seçimlerden sonra Süt Üreticileri Derneği Başkanlığı'na seçilen Serhat Keser, şu açıklamalarda bulundu: ?Öncelikle böyle bir hizmeti Başkale halkına kazandırdığımız için çok mutluyum, emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ederim. İşsizliğin boy gezdiği bölgemizde istihdam olarak böyle kuruluşlar daha çok önemsenmelidir.

Başkale Süt Üreticileri Birliğimizin kurulma amacı, hayvancılık bölgesi olan bölgemizde tam anlamıyla havyan ve hayvansal ürünlerin üretiminde, gerek eğitim gerek sağlık ve hayvan yetiştiriciliği konusunda çiftçilerimizi bilgilendirip üretime hazırlamaktır.

Devletimizin 2014 yıllında dünyada süt üretiminde ilk sıralara yükselmesi için çiğ süt üretiminde büyük çalışmalar yürütülmektedir. Bu, süt üretimi çiftçilerimiz için hem bir gelir kaynağı hem bölgemizin kültürel yerel zenginliğini ileriki nesillere taşımaktır. Günlük yaşantımızda süt çok önemli bir gıda olarak yerini korumaktadır. Değerli çiftçilerimizin hayvan bilgilerini güncelleştirip hayvanlarını kayıt altına almaları gerekmektedir. Devlet tarafından yapılan çiğ süt desteği 40 krş olarak belirlenmiştir, ancak bu rakam 60 kuruşa yükseltilmiştir. Bütün süt üreticileri çiftçilerimiz bu haktan yararlanabilirler.

Birliğimiz, halka açık olup, çiftçi kayıtları yapılmaktadır. Yaklaşık bir yıldır Başkale Süt Üreticileri Birliği'ni kurma çalışmalarımız başlamıştı. Çok zor engeller aşarak Başkaleli halkımıza bu hizmeti getirmeyi başardık. Tekrar emeği geçen tüm çiftçi arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Başkale halkının çok konularda ve kurumlardan mahrum olduğu ilçemiz her konuda gelişmeyi hak etmiştir. Artık bütün kurumları sözü geçen herkesin Başkale'yi kalkındırmak için ellerinden geleni yapması gerekmektedir."

Süt Üreticileri Birliği'nin en kısa zamanda yeni yerinde hizmete başlayacağı belirtildikten sonra kongre sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber