Slovakyalı leyleğe Beylikdüzü bakacak

Slovakya'dan Türkiye'ye gelen ve ülkesine dönmek için göç yoluna çıkan leylek, uçmasını engelleyen sağlık sorunu nedeniyle Beylikdüzü Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi tarafından tedavi ediliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2012 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaz aylarında Slovakya'dan Türkiye'ye gelen ve sindirim sisteminde yaşadığı problem sebebiyle uçamayan leylek, bir yıl boyunca Beylikdüzü Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi edilecek. Ayağındaki künyeden, Slovakya'nın Bratislava şehrinin Doğal Yaşam Merkezi'ne ait olduğu anlaşılan leylek, Beylikdüzü Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ekipleri tarafından bulundu ve derhal tedavisine başlandı. Tedavisinin uzun süreceği ve ancak gelecek sene ülkesine göç edebileceği ifade edilen leyleğin bakımına uzmanlarca devam edilirken, üzerinde bulunan künyedeki iletişim adresi ile irtibata geçilerek, ülkesine bilgi verilecek.

Bu yıl içinde leyleğin ülkesine geri dönemeyeceğini belirten Veteriner Tutku Sevda Bölükbaş, leyleğin sürü olmadan tek başına dönüş yapamayacağını, bu sebeple yıl boyunca Beylikdüzü Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bakılacağını söyledi.

EŞEĞE SAHİP ARANIYOR?

Öte yandan, Beylikdüzü Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde sahibsiz ve bakıma muhtaç çeşitli hayvanlar barındırılıyor. Şu sıralar merkezin en önemli misafirlerinden birini de sahipsiz bir eşek oluşturuyor. Yetkililer eşeğe acil olarak bir sahip aradıklarını, isteyenlerin Beylikdüzü Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile iletişime geçebileceklerini kaydettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber