Ahmet Erol: Belediyeler denizcilikle daha fazla ilgilenmeli

Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesi Başkanı Ahmet Erol, belediyelerin denizciliğe daha fazla ilgi göstermelerini arzu ettiklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2012 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DTO Antalya Şubesi'nin ağustos ayı meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda, DTO'nun Antalya'da kendi binasına kavuşması için yer arama çalışmaları ile denizcilik sektörünün sorunları ve 2013-2017 dönemi hedefleri ele alındı. DTO Antalya Şubesi Meclis Başkanı Serdar Göksel, yeni dönemde bölge denizciliğinin sorunlarının çözümü konusunda çalışmalar gerçekleştireceklerini kaydetti. Antalya'da denizcilik sektörü açısından önemli olan Manavgat Yat Yapım ve Çekek Yeri Projesi'nin hızlandırılması gerektiğini ifade eden Göksel, "Manavgat Yat Yapım ve Çekek Yeri'nin ihtisas bölgesi olmasını bekliyoruz. Burası ihtisas bölgesi olursa ülke denizcilik sektörüne çok önemli katkı sağlayacaktır." dedi.

DTO Antalya Şubesi Başkanı Ahmet Erol da meclis üyelerine ağustos ayında gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında bilgi verdi. Erol, 2013-2017 dönemi hedeflerini belirlemek için çalışmalara başladıklarını belirtti. Turizmin önemli bölümünün denizde gerçekleştirildiğini ifade eden Ahmet Erol, kentteki belediyelerin denizciliğe daha fazla ilgi göstermeleri gerektiğini vurgulayarak, "Antalya'da turizm deniz turizmi ağırlıklı gerçekleştiriliyor. Elbette belediyelerimizin denizcilikle ilgili çalışmaları var. Denizciğimizi geliştirmemiz ve korumamız gerekir. Belediyelerin denizciliğe daha fazla ilgi göstermelerini arzuluyoruz. Denizcilik sektörünün lokomotifi olmak istiyoruz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber